Ana SayfaTEKNOLOJİDaha verimli hidrojen bazlı piller ve yakıt hücreleri yolda

Daha verimli hidrojen bazlı piller ve yakıt hücreleri yolda

Japonya’da araştırmacılar yeni bir elektrolit geliştirdi. Bu buluş basit, güvenli ve daha düşük maliyetli hidrojen üretimini yolunu açabilir.

Hidrojen Haber- Japonya’daki RIKEN Araştırma Merkezindeki araştırmacılar, hidrit iyonlarını oda sıcaklığında taşımak için katı bir elektrolit geliştirdi. Bu buluş, pratik bir hidrojen bazlı enerji ekonomisine doğru ilerlemek için gerekli olan gelişmiş güvenlik, verimlilik ve enerji yoğunluğu olan hidrojen bazlı katı hal pilleri ve yakıt hücrelerinin mümkün olduğu anlamına geliyor. Çalışma Advanced Energy Materials dergisinde yayımlandı.

Hidrojen bazlı enerji depolama ve yakıtın daha yaygın hale gelebilmesi için üretimin güvenli, çok verimli ve mümkün olduğunca basit olması gerekiyor. Elektrikli otomobillerde kullanılan mevcut hidrojen bazlı yakıt hücreleri, enerji üretirken hidrojen protonlarının yakıt hücresinin bir ucundan diğerine bir polimer membran aracılığıyla geçmesine izin vererek çalışır. Bu yakıt hücrelerinde verimli, yüksek hızlı hidrojen hareketi ve su gerektiriyor, bu da membranın kurumaması için sürekli olarak hidratlanması gerektiği anlamına geliyor.. Bu kısıtlama, batarya ve yakıt hücresi tasarımına bir karmaşıklık ve maliyet katmanı ekleyerek yeni nesil hidrojen bazlı enerji ekonomisinin pratikliğini sınırlıyor.

Bu sorunun üstesinden gelmek için bilim insanları, negatif hidrit iyonlarını katı malzemeler aracılığıyla, özellikle de oda sıcaklığında iletmenin bir yolunu bulmaya çalışıyorlar.Elde edilen sonuç sonuç, oda sıcaklığında hidrit iyonu ileten bir katı elektrolitin ilk gösterimi oldu.

Bir sonraki adım, performansı artırmak ve hidrojeni tersi bir şekilde emebilen ve serbest bırakabilen elektrot malzemeleri oluşturmak olacak. Bu, bataryaların yeniden şarj edilmesini ve hidrojenin depolanmasını ve gerektiğinde kolayca serbest bırakılmasını mümkün kılacak.

İlginizi çekebilir:  Hidrojenli ilk BMW 2028’de yollarda
İLGİLİ HABERLER
- Advertisment -

POPÜLER HABERLER