Ana SayfaBORU HATLARIDanimarka-Almanya hidrojen boru hattı projesi ertelendi

Danimarka-Almanya hidrojen boru hattı projesi ertelendi

Danimarka elektrik ve gaz iletim sistemi operatörü Energinet, Almanya'ya hidrojen taşıyacak boru hattı için planlanan devreye alma tarihini 3 yıl erteledi.

HidrojenHaber – Danimarka elektrik ve gaz iletim sistemi operatörü Energinet, Almanya’ya hidrojen taşıyacak boru hattı için planlanan devreye alma tarihini 3 yıl erteledi. Proje 2028 yerine 2031 sonunda hayata geçirilecek. Energinet ertelemeye gerekçe olarak boru hattı projesinin teknik açıdan karmaşık oluşunu ve uzun planlama-izin süreçlerini gösterdi.

Mart 2023’te kararlaştırılan projenin, Almanya’ya giden ilk sınır ötesi hidrojen boru hattı olması amaçlanıyordu. Alman hükümeti de Danimarka boru hattı projesinin, diğer sınır ötesi hidrojen projelerine örnek olarak hız kazandıracağına inanıyordu.

Yeşil hidrojen, çelik üretimi, gübre, cam, kağıt veya kimya endüstrisi gibi; yüksek ısıya ihtiyaç duyulan, elektriklendirilmesi zor sektörlerin karbondan arındırılmasında önemli bir rol oynayacak. Ancak Almanya’nın yerel üretimle öngörülen talebin tamamını karşılaması mümkün görünmüyor.

İlginizi çekebilir:  Yeşil hidrojende İrlanda-Almanya işbirliği  
İLGİLİ HABERLER
- Advertisment -

POPÜLER HABERLER