Ana SayfaELEKTRİKDenizBank tükettiği enerjiyi Güneş'ten üretecek

DenizBank tükettiği enerjiyi Güneş’ten üretecek

DenizBank, kendi tükettiği enerjiyi kendi üretme anlayışını esas alan öz tüketim GES projelerinden birincisini Erzurum Demirciköy’de hayata geçirerek Türk bankacılık sektöründe bir ilki gerçekleştirdi.

Hidrojen Haber- DenizBank, sürdürülebilirlik ve yenilenebilir enerji konusundaki hedefleri doğrultusunda, Manisa’nın Demirci, Uşak’ın Ulubey ve Konya’nın Karapınar ilçelerinde kurulumuna başlanan ve altı ay içerisinde tamamlanması planlanan ilave üç yeni projesi ile toplamda 26,47 MWp olan yıllık enerji tüketimini kendi üretimiyle karşılayacak. 


Dört ile yayılacak çevreci girişim sayesinde üretilecek enerji, DenizBank’ın genel müdürlük binası Deniz Kule, Türkiye’deki bölge müdürlükleri, 81 ilde bulunan şubeleri ve Veri Merkezi de dahil olmak üzere bütün lokasyonlarının elektrik sarfiyatına denk seviyede bulunuyor. 

Projeye ilişkin değerlendirmede bulunan DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş: “Enerji verimliliği ve çevreye katkımızı artıran tasarruf odaklı bir ekosistem oluşturmamız hem bugüne hem gelecek kuşaklara karşı sorumluluğumuz. Bu yaklaşımla devreye aldığımız toplam 26,47 MWp kapasitedeki dört adet GES projesinde üretilen yenilenebilir enerji ile kurumsal karbon ayak izimizi azaltıp Bankamızın çevresel sürdürülebilirlik hedeflerine daha fazla yaklaşmasını sağlarken diğer taraftan ülkemizin enerji politikalarına uygun olarak maliyetlerin düşürülmesi ve dışa bağımlılığın azaltılmasına da katkı sunacağız.” dedi.

İlginizi çekebilir:  Yenilenebilir enerji kendini 6 yılda amorti edebilir
İLGİLİ HABERLER
- Advertisment -

POPÜLER HABERLER