Ana SayfaULAŞIM ARAÇLARIDenizcilikte yeni kilometre taşı : 250 KW’lık yakıt hücresi

Denizcilikte yeni kilometre taşı : 250 KW’lık yakıt hücresi

Sydrogen ve SHPT iş birliği ile geliştirilen yeni sistem, denizcilik sektöründe karbon emisyonlarını azaltmayı hedefliyor. Singapur merkezli şirket, 250 kilovatlık hidrojen yakıt hücresi modülü ile küresel pazara giriyor.

Hidrojen Haber- Singapur merkezli Sydrogen Energy , denizcilik sektöründe devrim yaratacak yeni bir hidrojen yakıt hücresi sistemi geliştirdi. Şirket, 250 kilovatlık hidrojen yakıt hücresi güç modülü ile küresel denizcilik pazarına girdiğini duyurdu. Bu yenilikçi sistem, Shanghai Hydrogen Propulsion Technology (SHPT) ile yapılan özel bir işbirliği sonucu geliştirildi ve denizcilik sektöründe hidrojen teknolojisinin benimsenmesini hızlandırmayı amaçlıyor.

Sydrogen’in geliştirdiği bu ileri teknoloji, Singapur’un 2050 yılına kadar denizcilik sektöründe net sıfır karbon emisyonu hedeflerine ulaşmasına katkı sağlayacak. Ülke, 2030 yılına kadar tüm yeni liman araçlarının temiz enerji ile çalışmasını hedefliyor. Bu hedeflere ulaşmak için çeşitli paydaşların ortak yatırımları ve yenilikçi çözümler geliştirmesi gerekiyor.

250 kilovatlık hidrojen yakıt hücresi güç modülü, gelişmiş soğutma sistemleri kullanarak hem küçük hem de büyük gemiler için ideal bir çözüm sunuyor. Kilovattan megavata kadar ölçeklenebilir olan bu modül, çeşitli kaynaklardan elde edilen hidrojeni kullanarak karbon emisyonu olmadan temiz enerji üretebiliyor.

Sydrogen, bu teknolojiyi Singapur’daki gemi inşa şirketleri ile işbirliği yaparak uygulamaya koymayı planlıyor. Şirket, sadece ülkenin yeşil denizcilik girişimlerine katkıda bulunmakla kalmayıp, aynı zamanda Asya ve dünya genelindeki gemi inşa ihtiyaçlarını desteklemek için bu sistemi küresel pazara sunmayı hedefliyor. Sistem, önümüzdeki yıl piyasaya sürülmeye hazır olacak ve denizcilik standartlarına tam uyum sağlamak için gerekli sertifikasyon süreçlerinden geçecek.

İlginizi çekebilir:  Dünyanın ilk hidrojen kapsüllü SUV’u tanıtıldı
İLGİLİ HABERLER
- Advertisment -

POPÜLER HABERLER