Ana SayfaİŞ DÜNYASIDev hidrojen projesinde ExxonMobil Air Liquide ortaklığı

Dev hidrojen projesinde ExxonMobil Air Liquide ortaklığı

ExxonMobil, dünyanın en büyük düşük karbonlu hidrojen projesine Air Liquide'yi ekledi. Bu ortaklık, Texas, Baytown'daki tesislerinde düşük karbonlu hidrojen ve amonyak üretimini desteklemeyi amaçlıyor.

Hidrojen Haber- ExxonMobil ve Air Liquide Dünyanın en büyük  düşük karbonlu hidrojen projesi için güçlerini birleştirdi. Air Liquide, mevcut boru hattı ağı aracılığıyla düşük karbonlu hidrojenin taşınmasını sağlayacak. Ayrıca, Air Liquide, tesisin günlük 9 bin ton oksijen ve 6 bin 500 ton kadar azot ihtiyacını karşılamak için dört modüler hava ayrıştırma ünitesi (LMAs) inşa edecek ve işletecek. LMAs, projenin karbon ayak izini azaltmak için esas olarak düşük karbonlu elektrik kullanacak.

Bu anlaşma, düşük karbonlu hidrojen pazarının büyümesini ve ABD’nin Körfez Kıyısı boyunca endüstriyel müşterilerin operasyonlarını karbonsuzlaştırma çabalarını desteklemeyi hedefliyor. ExxonMobil’in planladığı hidrojen üretim tesisi, günlük 1 milyar kübik fit düşük karbonlu hidrojen üretecek ve yılda 1 milyondan fazla ton amonyak üretirken, ilişkili karbon emisyonlarının yüzde 98’den fazlasını yakalayacak. 

ExxonMobil, bu ortaklıkla, düşük karbonlu bir hidrojen pazarının büyümesini sağlamayı ve ABD’nin Körfez Kıyısı boyunca endüstriyel müşterilerin operasyonlarını karbonsuzlaştırma çabalarını desteklemeyi hedefliyor.

İlginizi çekebilir:  ABD Temiz hidrojen merkezlerine 7 milyar dolar akıtacak
İLGİLİ HABERLER
- Advertisment -

POPÜLER HABERLER