Ana SayfaGÜNCELDijon'da İlk hidrojen istasyonu faaliyette

Dijon’da İlk hidrojen istasyonu faaliyette

Fransa'nın Dijon şehri, sürdürülebilir ve çevre dostu bir gelecek için 100 milyon avroluk bir yeşil hidrojen girişimine başladı.

Hidrojen Haber- Fransa’nın Dijon Şehri otobüs ve çöp toplama filosunu yenilenebilir enerjiye geçirmek ve karbon emisyonlarını kesmek için ilk yeşil hidrojen istasyonunu açtı.

Bu girişim, çeşitli kamu ve özel kuruluşlar arasında bir işbirliği ile destekleniyor ve 24 milyon avroluk sübvansiyonlarla finanse ediliyor. Yerel olarak üretilen yeşil elektrikle hidrojen üretmeyi hedefleyen bu tesis, hem ağır hem de hafif araçlara hizmet verecek şekilde tasarlandı. Günde 430 kg hidrojen üretme kapasitesine sahip olan tesis, şehrin otobüs ve çöp toplama araçlarının fosil yakıtlardan uzaklaşmasını sağlayacak.

Dijon’un bu vizyoner adımı, şehrin sera gazı emisyonlarını ve fosil yakıtlara bağımlılığını azaltma yolundaki geniş vizyonunun bir parçası. Geçtiğimiz on yılda, bu önlemler metropolün sera gazı emisyonlarını yüzde 23 oranında azalttı. Dijon Métropole Smart EnergHy konsorsiyumu, ENGIE Solutions, Inthy, Dijon métropole ve ADEME Investissement gibi kuruluşları içeren bu yatırımı yönetiyor.

İlginizi çekebilir:  Biden hidrojen vergi indirim planını açıkladı
İLGİLİ HABERLER
- Advertisment -

POPÜLER HABERLER