Ana SayfaÜRETİM TESİSLERİDünyanın ilk açık deniz hidrojen üretimi başladı

Dünyanın ilk açık deniz hidrojen üretimi başladı

Fransa'nın Atlantik kıyısında, dünyanın ilk açık deniz hidrojen üretimi deneme amaçlı faaliyete geçti. Yeşil hidrojen üreticisi Lhyfe, yeşil hidrojen üretimine başladığını duyurdu.

Hidrojen Haber- Atlantik Okyanusu’na 20 km uzaklıktaki yüzer platformda dünyanın ilk açık deniz hidrojen üretimine başlandı. Firma yetkilileri çalışmanın  amacının açık deniz hidrojen üretiminin teknik fizibilitesini kanıtlamak ve üretimi hızlı bir şekilde ölçeklendirmek için ihtiyaç duyulan operasyonel deneyimi kazanmak olduğunu ifade ediyor.

Pilot çalışma, Sealhyfe adı verilen bir platformda gerçekleştiriliyor. Platform, yüzen bir rüzgar türbini ile bağlantılı olan test merkeziyle beraber çalışıyor. Platformda, Plug tarafından sağlanan 1 MW’lık bir elektrolizör bulunuyor. Elektrolizör, rüzgar türbininden gelen yenilenebilir elektriği suyu hidrojen ve oksijene ayırmak için kullanıyor. Platform, günde 400 kilograma kadar hidrojen üretebiliyor.

Lhyfe ve ortakları, platformu açık denize çekmeden önce rıhtımda sekiz ay süren bir dizi test yaptı. Şirket  şimdi rıhtımda yapılan tüm testleri tekrarlayarak sonuçları karşılaştıracak ve ardından açık denize özgü ek testlere geçecek. Bu çalışma,  izole bir ortamda güvenilir bir şekilde hidrojen üretiminin yanı sıra platformun hareketini ve çevresel stresleri yönetmek ve yeşil ve yenilenebilir hidrojen üretim yazılımını ve algoritmalarını doğrulamak için yapılıyor.

Lhyfe ayrıca, Avrupa Temiz Hidrojen Ortaklığı kapsamında Avrupa Komisyonu tarafından seçilen ve 20 milyon euro hibe almaya hak kazanan HOPE projesini duyurdu. Bu projede  denizde günde dört ton yeşil hidrojen üretilmesi  ve  yeşil hidrojenin, boru hattıyla kara tarafına taşınarak sıkıştırılmış bir şekilde müşterilere teslim edilmesi planlanıyor.

İlginizi çekebilir:  Lojistik sektöründe hidrojenli kamyonlara ilgi artıyor
İLGİLİ HABERLER
- Advertisment -

POPÜLER HABERLER