Ana SayfaETKİNLİKLERDünyanın ilk hidrojen yarış serisi Extreme H 2025 te

Dünyanın ilk hidrojen yarış serisi Extreme H 2025 te

Hidrojenle çalışan yarış arabası Pioneer 25 tanıtıldı. Araç önümüzdeki yıl Suudi Arabistan’da gerçekleşecek ve Formula 1 şampiyonlarının da katılacağı Extreme H’ye katılacak.

Hidrojen Haber- Dünyanın ilk hidrojen yarış serisi Extreme H, “Pioneer 25” adlı yeni yarış arabasını tanıttı. Pioneer 25, 700 bar’da 2 kg’lık bir hidrojen tankı kapasitesine ve Fortescue ZERO pil paketine güç sağlayan Symbio tarafından sağlanan 75 kW’lık bir yakıt hücresine sahip.Aracın en yüksek 400kW çıkışı, 205 km/s azami hız ile 4,5 saniyede 0-100 km/s hıza ulaşabiliyor.

Eskiden uzak bölgelerde yarışarak çevre değişikliğine dikkat çekmeyi amaçlayan Extreme E’nin yerini alan bu yeni seride, yenilenebilir enerji kullanılarak suyun elektrolizi yoluyla üretilen yeşil hidrojen kullanılacak.

Extreme H’nin kurucusu Alejandro Agag, Reuters’a yaptığı açıklamada, yeşil hidrojenin yeni misyon anlamına geldiğini belirtti. “Önceki odak noktamız, o uzak bölgelerde neler olduğunu göstermekti,” dedi ve ekledi: “Şimdi odak noktamız sadece hidrojen teknolojisine. Bu yüzden, hikayeyi anlatmak için o uzak yerlere gitme baskımız yok. Artık Avrupa’ya, ABD’ye daha yakın yerlerde yarışabiliriz çünkü hidrojenin yaygınlaştırılması gereken yerler oralar.”

2025 takviminde Nisan ayında Suudi Arabistan’da başlayacak olan 10 turdan oluşan yarış serisi, İngiltere, Almanya, İtalya’da devam edecek ve Amerika Birleşik Devletleri’nde final yapacak. Formula 1 şampiyonları Jenson Button, Nico Rosberg ve Lewis Hamilton mevcut takım sahipleri arasında yer alırken, yedi kez NASCAR Kupası şampiyonu Jimmie Johnson da yarışmacılar arasında.

İlginizi çekebilir:  TEKNOFEST’de "Hidromobil” ilgi odağı oldu
İLGİLİ HABERLER
- Advertisment -

POPÜLER HABERLER