Ana SayfaULAŞIM ARAÇLARIDünyanın ilk hidrojenli konteyner gemisi inşaatı başladı

Dünyanın ilk hidrojenli konteyner gemisi inşaatı başladı

Hindistan’da başlayan projede, çevre dostu deniz taşımacılığı için önemli bir adım atıldı. Devlete ait Cochin Tersanesi, yakıt hücreleriyle donatılacak iki gemiden ilkinnin imalatına başladı.

Hidrojen Haber- Hindistan’ın Cochin Tersanesi’nde, deniz taşımacılığında bir devrim niteliğinde olan ve tamamen hidrojenle çalışacak dünyanın ilk küçük konteyner gemisinin inşasına başlandı. Norveç hükümetinin finanse ettiği SeaShuttle projesi kapsamında, Samskip firması tarafından sipariş edilen bu gemiler, yeşil hidrojenli yakıt hücreleriyle donatılacak.

Bu gemiler, 3,2 MW gücünde hidrojen yakıt hücrelerine sahip olacak ve kıta Avrupası ile İskandinav pazarları arasında yük taşıyacak. Ayrıca, gemilerde yedek olarak bir dizel motor bulunacak ve gemiye yeşil hidrojenin yanı sıra kıyı gücü için de yenilenebilir elektrik kullanılacak.

Çevreci Taşımacılıkta Yeni Bir Dönem Hidrojenle çalışan gemiler, deniz taşımacılığını karbondan arındırma yolunda önemli bir adım.

Cochin Tersanesi’nde yapılan bu gemiler, kısa deniz yolculukları için tasarlandı ve sıfır emisyonlu olacak şekilde geliştirildi. Proje, deniz taşımacılığını daha çevre dostu hale getirme ve karbon emisyonlarını azaltma hedefine katkıda bulunacak.

İlginizi çekebilir:  Türkiye ve Hollanda temiz enerji işbirliğini genişletmeli
İLGİLİ HABERLER
- Advertisment -

POPÜLER HABERLER