Ana SayfaTEKNOLOJİDünyanın ilk yüksek güçlü yakıt hücresi fabrikası açıldı

Dünyanın ilk yüksek güçlü yakıt hücresi fabrikası açıldı

HDF Energy , dünyanın ilk 1 MW ve üzeri yakıt hücresi üretecek tesisini açtı. Bu endüstriyel tesisin ağır deniz ve demiryolu taşımacılığının karbonsuzlaştırılmasının yanı sıra kamu elektrik şebekeleri için elektrik üretme hedefi de bulunuyor.

Hidrojen Haber- Fransa’nın Blanquefort şehrinde, dünyanın ilk yüksek güçlü hidrojen yakıt hücresi fabrikasının açılışı yapıldı. HDF Energy tarafından inşa edilen bu tesis, ağır deniz ve demiryolu mobilitesi ile kamu elektrik şebekeleri için elektrik üretiminde devrim yaratacak bir teknolojiye ev sahipliği yapıyor. 

Bu fabrika, özellikle Avrupa’nın yeniden endüstrileşmesi ve endüstriyel egemenliğine katkıda bulunarak yerel ekonomiyi canlandırma potansiyeline sahip. Üretimin yüzde 80’i ihracata yönelik olacak ve böylece bölgesel iş gücü piyasasına önemli bir katkı sağlayacak. PEM (proton değişim membranı) teknolojisi kullanarak üretilecek yakıt hücreleri, verimlilikleri, dayanıklılıkları ve teknolojik olgunlukları ile tanınıyor. Bu hücreler, ağır mobilite ve elektrik üretimi için ideal olarak kabul ediliyor.

HDF Energy’nin yakıt hücreleri, dizel motorların yerini alarak ağır mobilite için sıfır emisyonlu bir dönemi başlatıyor ve gemilerin limanda beklerken temiz elektrikle çalışmasını sağlıyor. Ayrıca, şirketin dünya çapında geliştirdiği yakıt hücreleri, fotovoltaik veya rüzgar enerjisinin hidrojen şeklinde büyük ölçekli depolanması sayesinde, gece gündüz kesintisiz yenilenebilir elektrik üretiyor.

HDF Energy’nin bu iddialı endüstriyel projesi, Ford’un eski vites kutusu üretim tesisinin bulunduğu alanda 7 bin m²’lik bir alanda kuruldu. Proje, çok megavatlık yakıt hücrelerini geliştirmek ve endüstrileştirmek için birkaç yıl sürecek geniş kapsamlı bir yatırım planının parçası.

İlginizi çekebilir:  Symbio ilk hidrojen kamyonunu tanıttı
İLGİLİ HABERLER
- Advertisment -

POPÜLER HABERLER