Ana SayfaTEKNOLOJİDünyanın ilk yüzde 100 hidrojen uyumlu gaz sayacı Honeywell’den

Dünyanın ilk yüzde 100 hidrojen uyumlu gaz sayacı Honeywell’den

Honeywell ilk yüzde 100 hidrojen uyumlu diyafram gaz sayacını piyasaya sürdü. Sayaç, hem hidrojen hem de doğal gazı ölçebiliyor ve gelecekteki değişimler için yeniden değiştirme ihtiyacını ortadan kaldırıyor.

Hidrojen Haber- Honeywell, doğal gaz şebekelerinin gelecekte hidrojene dönüşmesine hazırlık yapmak için “dünyanın ilk” yüzde 100 hidrojen uyumlu diyafram gaz sayacını psatışa sundu. Hollanda’da başarılı bir şekilde pilot uygulaması yapılan EI5 akıllı gaz sayacı, hem hidrojen hem de doğal gazı ölçebiliyor. Honeywell, teknolojinin doğal gaz şebekelerinin hidrojene dönüşmesiyle gelecekteki değişimler için yeniden değiştirme ihtiyacını ortadan kaldırdığını söylüyor. Fizikalisch-Technische Bundesandstalt (PTB) tarafından test edilip onaylanan sayacın ilk denemesi Wagenborgen’deki bir gaz ağının ısınma için hidrojene dönüştürülmesi için yapıldı.

EI5 gaz sayacı, Honeywell’in Sensus markası tarafından üretiliyor. Sayaç, hidrojenin doğal gaza göre daha düşük yoğunluğunu telafi etmek için özel bir diyafram tasarımına sahip.Honeywell, EI5 gaz sayacını Avrupa’daki çeşitli ülkelere ihraç etmeyi planlıyor.

İlginizi çekebilir:  Rolls-Royce NASA’da hidrojen jet motoru deneyecek
İLGİLİ HABERLER
- Advertisment -

POPÜLER HABERLER