Ana SayfaTEKNOLOJİDünyanın ilk yüzde yüz hidrojenli gaz türbini testinde başarı !

Dünyanın ilk yüzde yüz hidrojenli gaz türbini testinde başarı !

Siemens Energy liderliğindeki konsorsiyum; saf hidrojen, doğal gaz ve ikisinin herhangi bir karışımıyla çalışabilen bir gaz türbinini başarıyla test etti.

Hidrojen Haber- AB’nin Horizon 2020 programı tarafından finanse edilen HYFLEXPOWER projesi kapsamında 4 yıl önce başlayan çalışmada sevindirici haber geldi ; Siemens Energy liderliğindeki konsorsiyum; saf hidrojen, doğal gaz ve ikisinin herhangi bir karışımıyla çalışabilen bir gaz türbinini başarıyla test etti. 

2020 yılında başlayan projenin amacı, hidrojenin yenilenebilir elektrikten üretilip depolanabileceğini ve daha sonra şu anda kombine ısı ve enerji santralleri ile kullanılan doğalgaza yüzde 100’e kadar eklenebileceğini kanıtlamak. 

 Yapılan test; hidrojenin elektrik ve ısı üretimi için temiz ve güvenilir bir enerji kaynağı olarak kullanılabileceğini gösteriyor.Proje kapsamında gösterimi yapılan gaz türbini, dünyanın ilk entegre güçten gaza-gazdan güce sistemi özelliği taşıyor. Projede nihai hedef yüzde 100 hidrojen dahil olmak üzere gaz karışımları ile 12 MW elektrik enerjisi üretmek.

Avrupa’da her sektörde uygulama alanı gelişen Hidrojen teknolojileri, ülkelerin enerjide dışa bağımlılıklarının azaltılmasında kilit rol üstleniyor.

Kaynak : TEKSİS

İlginizi çekebilir:  Deniz suyundan hidrojen, hayalleri gerçeğe dönüştürebilir mi?
İLGİLİ HABERLER
- Advertisment -

POPÜLER HABERLER