Ana SayfaİŞ DÜNYASIEnBW'den hidrojene 1.6 milyar avro

EnBW’den hidrojene 1.6 milyar avro

Almanya'nın önde gelen enerji şirketlerinden EnBW, hidrojen teknolojilerine 1.6 milyar avro yatırım yapacağını duyurdu.

Hidrojen Haber-  Alman Enerji Devi, EnBW , enerji santrallerini kömürden hidrojene hazır tesislere dönüştürmek için 1,6 milyar avro yatırım yaparak kesin bir adım attı. Bu önemli sermaye taahhüdü, enerji şirketinin, Almanya’nın iddialı karbon emisyonu azaltma hedefleri zemininde, Stuttgart-Münster’deki ve nihayetinde Altbach/Deizisau ve Heilbronn’daki operasyonlarını geleceğe hazır hale getirme konusundaki kararlılığının altını çiziyor.

Stuttgart-Münster sahasındaki mevcut operasyonlar esas olarak kömür ve atıkla çalışan kazanlara dayanıyor, elektrik ve ısıtma üretiyor. EnBW, üç yıl boyunca dikkatli bir planlama ve iki yıl daha içinde beklenen inşaat sayesinde, Siemens‘ten temin edilen hidrojene hazır türbinleri kullanan bir konfigürasyona doğru manevra yapıyor. Bu geçiş sadece çevresel açıdan değil, aynı zamanda istikrarlı ve güvenilir enerji üretimini sağlamak için de kritik öneme sahip. Hidrojene hazır tesislerin devreye alınmasının, bölgedeki 1.400 işletme ve 380 kamu tesisinin yanı sıra 28 bin 500 eve ısıtma sağlamak için çok önemli olan 124 MW’lık bir elektrik kapasitesi ve 370 MW’lık bir termal kapasite sağlaması bekleniyor.

EnBW, bu yatırımla hidrojenin üretimi, taşınması ve kullanımıyla ilgili çeşitli projeleri destekleyecek. Şirket, özellikle sanayi ve ulaşım sektörlerinde hidrojenin kullanımını yaygınlaştırmayı hedefliyor. 

EnBW’nin hidrojen stratejisi, tüm hidrojen değer zincirini kapsıyor. Şirket, hem yeşil hidrojen hem de mavi hidrojen (doğalgazdan üretilen ancak karbon yakalama teknolojisiyle emisyonları azaltılan) projelerine yatırım yapmayı planlıyor. EnBW, ayrıca hidrojenin taşınması ve depolanması için gerekli altyapıyı da geliştirmeyi hedefliyor.

Nihai hedef, gerekli ölçeklerde düşük karbonlu hidrojenin mevcudiyetine bağlı olarak, 2030’ların ortalarına kadar tamamen hidrojenle çalışan tesislere geçişi kapsıyor. Şu anda ilk adım, kömür ve petrolden doğalgaza geçiş ve bu da karbon emisyonlarında yaklaşık yüzde 50’lik bir azalma sağlar. Bu ara aşamalar, Şirketin enerji üretimi ve iklim politikalarının gelişen manzarasına yanıt olarak benimsediği pragmatik yaklaşımın altını çiziyor.

İlginizi çekebilir:  Yapay zekayla ucuz yeşil hidrojen üretimi mümkün mü?
İLGİLİ HABERLER
- Advertisment -

POPÜLER HABERLER