Ana SayfaBORU HATLARIEnBW’den hidrojen ağına 1 milyar avro

EnBW’den hidrojen ağına 1 milyar avro

Alman enerji şirketi EnBW, ülkenin planlanan ulusal hidrojen taşıma ağının kurulmasına ve genişletilmesine 1 milyar avro yatırım yapacağını duyurdu.

Hidrojen Haber- Hidrojen, endüstri ve tüketici uygulamalarında fosil yakıtlara temiz bir alternatif olarak görülüyor. Almanya, petrol ve doğal gaz bağımlılığını azaltmak ve bunların ürettiği karbonu kesmek için temiz hidrojenin ithalatı ve üretimi için yönelik adımlar atıyor. Bune yönelik olarak EnBW, ulusal hidrojen taşıma ağının kurulmasına ve genişletilmesi için 1 milyar avroluk yatırımı açıkladı.

EnBW’nin bu yatırımı, Avrupa Hidrojen Omurgasının gelecekteki parçası olan Almanya’nın hidrojen çekirdek ağına katkıda bulunacak. Ağ, büyük endüstri merkezlerine ve enerji santrallerine hidrojen sağlamayı amaçlıyor .Bu proje aynı zamanda hidrojen ithalatı için uluslararası koridorlar oluşturacak.

Altyapı projelerinin yaklaşık yüzde 60’ı, doğal gaz boru hatlarının hidrojen operasyonlarına geçirilmesini içeriyor. Bazı yeni hidrojen boru hatları inşa edilecek ve şu anda gaz için kullanılan bazı hatlar boşta kalacak.

Almanya’nın rüzgar ve güneş enerjisi için arazi kaynakları sınırlı olduğundan, gelecekteki hidrojenin yaklaşık yüzde 70’inin, bol ve düşük maliyetle üretebilecek bölgelerden ithal edilmesi bekleniyor.

Eylül ayında düzenleyiciden onay alınması ve İnşaat çalışmalarına 2025’te başlanması bekleniyor.

İlginizi çekebilir:  H2DER 2. yılını kutluyor!
İLGİLİ HABERLER
- Advertisment -

POPÜLER HABERLER