Ana SayfaHİDROJENYEŞİL HİDROJENFas yeşil hidrojene 1 milyon hektar ayıracak

Fas yeşil hidrojene 1 milyon hektar ayıracak

Fas hükümeti, yatırımcıları çekmek amacıyla yeşil hidrojen projeleri için 1 milyon hektarlık bir alan ayıracağını duyurdu. İlk aşamada ise 300 bin hektarlık bir alanın tahsis edilecek.

Hidrojen Haber- Fas, temiz enerji alanında iddialı bir adım attı. Reuters’in haberine göre Ülke, yenilenebilir kaynaklardan hidrojen üretimi için 1 milyon hektarlık bir alanı tahsis etmeye karar verdi. Bu karar, Fas’ın gelecekteki enerji ihtiyacını karşılama ve küresel yeşil hidrojen ekonomisinde liderlerden biri olma hedefinin bir parçası olarak görülüyor.

Fas’ın başbakanlık ofisi tarafından yapılan açıklamada, bu girişimin Fas’ın “enerji geçişinde küresel bir rol oynamasına” yardımcı olacağı ifade edildi. Proje, yenilenebilir enerjilerden elektrik üretimi ve elektrolizden yeşil hidrojenin amonyak, metanol ve sentetik yakıta dönüştürülmesini kapsayan entegre projeleri içeriyor. Ayrıca, yatırımcılara teşvikler sunulacağı belirtilirken, detaylar hakkında bilgi verilmedi.

Fas, bol güneş ve rüzgar enerjisi kaynaklarına sahip olması nedeniyle yeşil hidrojen üretimi için stratejik bir konuma sahiptir. 1 milyon hektarlık alan tahsisi, ülkenin bu potansiyeli değerlendirmesi ve geleceğin temiz enerji piyasasında önemli bir oyuncu haline gelmesi için önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.Ülke,, bol güneş ve rüzgar enerjisinden faydalanarak enerji geçişini hızlandırmayı ve 2030 yılına kadar kurulu kapasitenin yüzde 52’sinin yenilenebilir enerjilerden oluşmasını hedefliyor. Şu anda bu oran yüzde 37.6 seviyesinde.

İlginizi çekebilir:  ABD'li Duke Energy hidrojen tesisi için start verdi
İLGİLİ HABERLER
- Advertisment -

POPÜLER HABERLER