Ana SayfaBORU HATLARIGaza yüzde 20 hidrojen karışımına  İngiliz Hükümetinden destek

Gaza yüzde 20 hidrojen karışımına  İngiliz Hükümetinden destek

İngiltere Hükümeti, gaz dağıtım şebekelerine yüzde 20’ye kadar hidrojen karıştırılmasını destekleyeceğini açıkladı.

Hidrojen Haber- İngiliz hükümeti mevcut kanıtlara dayanarak, “belirli koşullarda, karıştırmanın stratejik rolüyle uyumlu olan durumlarda” gaz dağıtım şebekelerine yüzde 20’ye kadar hidrojen karıştırılmasında “stratejik ve ekonomik” bir değer gördüğünü açıkladı..

Açıklamada karıştırmanın gaz dağıtım şebekesinde güvenle kullanılıp kullanılamayacağına dair kanıt toplamak için endüstri denemelerinin değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı. “Karıştırmanın uygulanması için herhangi bir adım” atılmadan önce “güvenlik değerlendirmesinin tamamlanmasını” takiben hükümet, gaz dağıtım şebekelerine karıştırma sağlanıp sağlanmayacağına karar verecek.

Enerji Güvenliği ve Net Sıfır Bakanlığı, kararın güvenlikten kaynaklanan herhangi bir etkiyi de dikkate alarak, hidrojen karıştırmanın uygulanabilirliği ve ekonomik durumu üzerindeki etkilerini de göz önünde bulunduracağını söyledi.

İngiltere Hükümeti bugün (14 Aralık) 2 milyar sterlinlik destek için 11 projeyi seçti. Bu uygulama, yeni başlayan hidrojen üretimi projelerini desteklemek için bir yol olabilir.

İlginizi çekebilir:  Almanya’da hidrojen istasyonlarına büyük yatırım
İLGİLİ HABERLER
- Advertisment -

POPÜLER HABERLER