Ana SayfaHİDROJENBEYAZ HİDROJENGetech’ten doğal hidrojen için 3 ayrı proje

Getech’ten doğal hidrojen için 3 ayrı proje

Getech, Doğal hidrojen Keşfi için yeni sözleşmeler imzaladı.Projelerden 3 yıl boyunca 390 bin sterlin gelir elde edilmesi bekleniyor.


Hidrojen Haber- Yeraltı kaynaklarını bulma konusunda dünya lideri bir şirket olan Getech,  doğal hidrojen (aynı zamanda ‘jeolojik’ veya ‘beyaz’ hidrojen olarak da bilinir) keşfiyle ilgili üç ayrı sözleşme kazandığını duyurdu.

 İlk sözleşme, yeni bir müşteri ortağı ile stratejik bir ortak girişim keşif anlaşması iken, diğer iki sözleşme mevcut keşif müşterileri ile yapıldı. Bu üç sözleşmenin tümü, ticari gelişim için doğal hidrojen kaynaklarını bulmayı amaçlamakta ve şirketin bu heyecan verici yeni yeraltı enerji geçiş fırsatının ön saflarında olduğunu göstermektedir. Üç işlem birleşik olarak, ek potansiyel yukarı yönlü gelirlerle birlikte 3 yıl boyunca 390 bin sterlin gelir elde etmesi bekleniyor.

Getech, özel küresel jeolojik ve jeofizik veri setini kullanarak, doğal hidrojen üreten bilinen jeolojik koşulları anlamak ve modellemekle başlayan, endüstri lideri doğal hidrojen yer belirleme çözümünü uygulayacak. 30 yılı aşkın süredir başarıyla topladığı ve diğer doğal kaynak sektörlerinde onlarca yıldır başarıyla kullandığı bu veri seti ile Getech, yeni doğal hidrojen birikimlerinin yerini tahmin etmek için verilerinde ‘dijital imza’ eşleşmelerini bulmak üzere özel makine öğrenimi algoritmalarını dağıtacak. Doğal hidrojen kaynak kayaçları belirlendikten sonra, Getech, hidrojenin yeraltında nasıl biriktiğini belirlemek için petrol ve gaz endüstrisinden edindiği geniş deneyimi kullanacak. Bu, sahada bu sonuçları doğrulamak veya ‘yerinde gerçekleştirmek’ ile takip edilecek.

Yeni müşteri ortağı, sonraki keşif sondajı ve geliştirme faaliyetlerinde liderliği üstlenecek. Diğer iki sözleşme, Doğu Avrupa ve ABD’de doğal hidrojen ve hidrojen depolama projeleri için mevcut keşif müşterileri ile yapıldı. Projeler yine Getech’in Globe jeobilim platformunu, jeofizik verilerini ve AI teknolojisini kullanarak doğal hidrojen üretmek için jeolojik koşullara sahip alanları bulacak.

Getech CEO’su Richard Bennett, “Bu işlemler, mevcut mali yıla iyi bir başlangıç yapmamızı sağladı ve tabii ki, müşterilerimize doğal hidrojen aramalarında yardımcı olma konusundaki uzmanlığımızı daha da genişletti” yorumunu yaptı.

İlginizi çekebilir:  Totalenergies yeşil hidrojene geçiyor
İLGİLİ HABERLER
- Advertisment -

POPÜLER HABERLER