Ana SayfaOTOMOTİVGM yakıt hücreli kamyon geliştiriyor

GM yakıt hücreli kamyon geliştiriyor

General Motors, ABD Enerji Bakanlığının Super Truck 3 programı kapsamında hidrojen yakıt hücreli kamyonlarının mikro çaplı hidrojen şebekelerinin geliştirilmesine öncülük ediyor.

Hidrojen Haber- ABD Enerji Bakanlığı (DOE), den fon alan General Motors (GM), yakıt hücreli prototip kamyon filosu sağlamak ve yakıt ikmali altyapısı için entegre bir mikro hidrojen şebekesi geliştirmek için Southern Company ve Nel ASA ile işbirliği yapacak.

2024 Chevrolet Silverado 5500 MD’ye benzer bir çerçeve üzerine inşa edilen araçlar, GM’nin 300 kW’tan fazla güç ve tahmini 300 milden fazla menzil üreten HYDROTEC yakıt hücresi sistemleri tarafından desteklenecek. Southern Company, orta hizmet kamyonlarını ABD’deki tesislerinde atölye aracı olarak kullanacak.

Southern Company ve Nel ile birlikte GM, yakıt hücresi tabanlı bir güç jeneratörünü entegre edecek ve Nel, yerinde hidrojen üretmek ve GM’nin yakıt hücrelerine güç sağlamak için gelişmiş PEM elektrolizörünü sağlayacak.

Southern Company’nin elektrik iştiraki Georgia Power tarafından geliştirilen ve Georgia Kamu Hizmeti Komisyonu tarafından onaylanan mikro şebeke projesi, Georgia’daki bir elektrik santralinde yer alacak. GM ve Nel, yoğun olmayan saatlerde yeşil hidrojen üretecek ve şebeke gücünün en pahalı olduğu zamanlarda tesisin operasyonlarına güç sağlamak için kullanacak.

ABD Ordusu’nun Kara Aracı Sistemleri Merkezi (GVSC) de orta hizmet kamyonlarında yakıt hücresi gelişimini ek finansmanla destekliyor.

İlk filo prototipleri Michigan’da üretildi ve testler GM’nin Milford Proving Ground’da yapıldı. GM, HYDROTEC yakıt hücrelerinin Kaliforniya gibi şu anda düzenlemeleri değiştiren eyaletlerde bir etki yaratmasını bekliyor.

DOE, 2021’de otomobiller, kamyonlar ve arazi araçları arasında verimliliği artırmak ve karbon emisyonlarını azaltmak için toplam 162 milyon doları aşan finansman fırsatları sunan SuperTruck 3 programını açıkladı.

General Motors (GM), ABD Enerji Bakanlığı’nın SuperTruck 3 programı kapsamında hidrojen yakıt hücreli kamyonların geliştirilmesine öncülük ediyor. 

İlginizi çekebilir:  BMW Çin'deki fuarda hidrojenle çalışan iX5'i tanıttı
İLGİLİ HABERLER
- Advertisment -

POPÜLER HABERLER