Ana SayfaTEKNOLOJİGüney Kore’den hidrojen depolamada  yeni çözüm

Güney Kore’den hidrojen depolamada  yeni çözüm

Güney Kore’de Normal atmosferik basınç altında bile hidrojeni yüksek yoğunluklarda depolayabilen nano gözenekli bir magnezyum borhidrür yapısı geliştirildi.

Hidrojen Haber- Güney Kore’nin Ulsan şehrinde bulunan bir devlet üniversitesi olan UNIST Kimya Bölümünden Profesör Hyunchul Oh, gelecekteki enerji sistemlerinde önemli bir ilerlemeye işaret eden verimli hidrojen depolanmasında çığır açan bir gelişme bildirdi. Bu yenilikçi araştırma, normal atmosferik basınç altında bile hidrojeni yüksek yoğunluklarda depolamak için olağanüstü bir yetenek sergileyen nano gözenekli bir magnezyum borhidrür yapısı etrafında toplanıyor.

Profesör Oh liderliğindeki araştırma ekibi, gelişmiş yüksek yoğunluklu adsorpsiyon teknolojisinden yararlanarak düşük hidrojen depolama kapasitesi zorluğunun üstesinden başarıyla geldi. Magnezyum hidrit, katı bor hidrit ve magnezyum katyonu içeren nano gözenekli bir kompleks hidritin sentezi yoluyla, geliştirilen malzeme, beş hidrojen molekülünün üç boyutlu bir düzende depolanmasını sağlayarak benzeri görülmemiş yüksek yoğunluklu hidrojen depolaması sağlıyor..

Rapor edilen malzeme, hidrojenin sıvı halde gaz olarak depolanması gibi geleneksel yöntemleri geride bırakarak, gözenek hacmi başına 144 g/L’lik etkileyici bir hidrojen depolama kapasitesi sergilemekte.Ek olarak, malzeme içindeki hidrojen moleküllerinin yoğunluğu katı halin yoğunluğunu aşıyor ve bu da bu yeni depolama yaklaşımının verimliliğini vurguluyor.

Profesör Oh, bu atılımın önemini vurgulayarak, “Yenilikçi malzememiz, hidrojen depolama alanında bir paradigma değişimini temsil ediyor ve geleneksel yaklaşımlara zorlayıcı bir alternatif sunuyor” diyor. Bu dönüştürücü gelişme, yalnızca hidrojen enerjisi kullanımının verimliliğini ve ekonomik uygulanabilirliğini artırmakla kalmaz, aynı zamanda toplu taşıma uygulamaları için büyük ölçekli hidrojen depolamadaki kritik zorlukları da ele alır.

Çalışma bulguları, bugün kimya alanında prestijli bir uluslararası dergi olan Nature Chemistry’nin çevrimiçi versiyonunda resmi olarak yayınlanmadan önce yayınlandı. 

İlginizi çekebilir:  H2X Global ve KTM’nin hidrojenli vanları sürücüleri “canlandıracak” 
İLGİLİ HABERLER
- Advertisment -

POPÜLER HABERLER