Ana SayfaBORU HATLARIHidrojen boru hattı Amerika ile Avrupa'yı bağlayacak

Hidrojen boru hattı Amerika ile Avrupa’yı bağlayacak

Amerika ve Avrupa arasında kurulması planlanan boru hattı, okyanusun altından yıllık 10 milyon ton hidrojen taşıyacak.

HidrojenHaber – Amerika ve Avrupa arasında yıllık 10 milyon ton hidrojen taşıyacak boru hattı inşa edilmesi gündemde. Projeye göre ABD’nin Meksika Körfezi çevresindeki eyaletlerde üretilecek hidrojenin bir bölümü, Atlas Okyanusu’nu aşacak boru hattı üzerinden talep eden Avrupa ülkelerine gönderilecek.

Aralarında Shell ve Apex Clean Energy gibi enerji devlerinin de bulunduğu 20 şirket, Hidrojen Ticaret Koalisyonu H2TC‘yi oluşturmak için bir araya geldi. Şirketler, hidrojenin Amerika’nın Körfez Kıyısı’ndan Kuzeybatı Avrupa’ya taşınmasını kolaylaştırmak için Amerika ve Avrupa’nın ilgili hükümetleriyle birlikte çalışacak.

İddialı hedeflere sahip H2TC, 2026’ya kadar hidrojen sevkiyatına başlamayı planlıyor. Bunun için, bir yandan koalisyondaki şirketlerin üretimi artırmaları gerekirken, diğer yandan yakıtı taşımak için uygun altyapının kurulmasına çalışılacak. Amerika’nın Körfez Kıyısı, 2030’a kadar Avrupa’ya gönderilen yeşil hidrojen miktarını yıllık 10 milyon ton düzeyine çıkarmayı hedefliyor.

Avrupa, bölgede hidrojen üretimini artırmak için mücadele ediyor. Ancak Amerika’nın Körfez Kıyısı eyaletleri mevcut petrol ticareti nedeniyle boru hatlarına sahip. Bölge güneş, rüzgar ve hidroelektrik gibi düşük maliyetli yenilenebilir enerjiye erişebiliyor. Söz konusu altyapı, eyaletlerin yeşil hidrojen üretimini hızla artırmalarına imkan veriyor.

İlginizi çekebilir:  BP ve Shell Umman’da ihale kazandı
İLGİLİ HABERLER
- Advertisment -

POPÜLER HABERLER