Ana SayfaRAPORLARHidrojen pazarı, 2030’a kadar LNG’yi geçecek

Hidrojen pazarı, 2030’a kadar LNG’yi geçecek

Danışmanlık firması Deloitte, yayınladığı hidrojen raporunda pazarla ilgili önemli rakamlara ve tahminlere yer verdi.

Hidrojenhaber – Uluslararası denetim ve danışmanlık firması Deloitte, hidrojen pazarının 2030 yılına kadar likit doğal gaz (LNG) pazarının büyüklüğünü aşmasını bekliyor. Deloitte’in yayınladığı hidrojen raporuna göre küresel ölçekte yıllık hidrojen ticaretinin büyüklüğü 2030 yılına kadar 642 milyar dolara, 2050 yılında ise yıllık 1,4 trilyon dolara çıkacağı tahmin ediliyor.

Danışmanlık şirketinin tahminlerine göre hidrojen pazarının büyümesinde küresel ticaret ve çeşitlendirilmiş ulaşım altyapısı kilit rol oynayacak. Deloitte’in raporuna göre 2050 yılına kadar, küresel ticaretle uğraşan belli başlı bölgelerin hidrojen ihracatından yıllık geliri 280 milyar doların üzerine çıkabilir. 

Deloitte’in raporunun İngilizce tam metnini indirmek için tıklayın!

PAZARDA ASYA HAKİMİYETİ

2030 yılı itibariyle Çin, Hindistan ve Endonezya’da artan talebin etkisiyle Asya ülkelerinin toplam hidrojen pazarının %55’ini ele geçirmesi bekleniyor. 

Buna göre 2050 yılına kadar net sıfır hedeflerine ulaşılabilmesi için küresel temiz hidrojen tedarik zincirinde 9 trilyon dolardan fazla yatırım yapılması gerekiyor. Ayrıca temiz hidrojenin gelişmekte olan ülkeler için önemli bir sürdürülebilir büyüme fırsatı sunduğu kaydediliyor. Rapora göre her 1 milyar dolarlık hidrojen yatırımı, 10 bin kişiye yeni istihdam imkanı sağlıyor. 

Deloitte’in raporunun İngilizce tam metnini indirmek için tıklayın!

İlginizi çekebilir:  Toyota hidrojen yakıtlı motor üretecek
İLGİLİ HABERLER
- Advertisment -

POPÜLER HABERLER