Ana SayfaTEKNOLOJİHidrojen piliyle güneşten gece de yararlanılacak

Hidrojen piliyle güneşten gece de yararlanılacak

CuraScientific'in yenilikçi teknolojisiyle, güneş panelleri ve hidrojen yakıt hücrelerinin entegrasyonu ile evler için düşük maliyetli ve güvenilir enerji sunuluyor.Şirket bu teknolojiyi 2025’te piyasaya sürecek.

Hidrojen haber- Güneş enerjisi, temiz ve yenilenebilir bir enerji kaynağı olarak uzun zamandır dikkat çekiyor. Ancak güneş panellerinin geceleyin elektrik üretememesi gibi bazı sınırlamaları var. CuraScientific tarafından geliştirilen yeni bir teknoloji, bu sorunu çözmeyi vaat ediyor.

CuraScientific tamamen sahip olduğu bir yan kuruluş olan Sustainable Energy Group ile birlikte, evler için düşük maliyetli bir hidrojen yakıt hücresi üzerinde çalışıyor: Hidrojen yakıt hücreli güneş pili. 2025 te piyasaya sürülecek  projeden şirket 200 milyon dolar gelir bekliyor

Gündüz vakti güneşten elde edilen fazla enerjiyi depolayarak gece veya düşük ışık koşullarında kullanılabilir hale getiren bu teknoloji, yakıt hücreleri ile batarya depolamasını bir araya getiriyor. Böylece, karbon emisyonu yayan şebekelere olan bağımlılıktan uzaklaşmak isteyen ev sahiplerine maliyet etkin ve güvenilir bir geçiş sunuyor.

Stanford Üniversitesi’nin bir araştırması, bu teknolojinin etkinliğini destekliyor. Araştırma, güneş enerjisi ve hidrojen bataryasının kullanılmasının yıllık enerji maliyetlerini yaklaşık yüzde 61 oranında azaltabileceğini gösteriyor. Ayrıca, fosil yakıtlı şebeke bağımlılığını ek olarak yüzde 38 oranında azaltıyor.

Hidrojen yakıt hücreli güneş bataryası teknolojisi, çatı fotovoltaik panelleri olan ev müşterileri için uzun vadede pratik ve uygun maliyetli bir çözüm sunma potansiyeline sahip.

İlginizi çekebilir:  Hidrojenli tırcı Nikola borsada zorlanıyor
İLGİLİ HABERLER
- Advertisment -

POPÜLER HABERLER