Ana SayfaGÜNCELHidrojen yakıtlı uçak Dünya turu yapacak

Hidrojen yakıtlı uçak Dünya turu yapacak

İsviçreli çevre aktivisti Bertrand Piccard, Fransa’da ekibiyle hidrojenle çalışan bir uçak inşa etmeye başladı. Ekip, uçağın testlerine 2026 yılında başlayacak.

HidrojenHaber – Dünyanın güneş enerjisiyle çalışan ilk uzun menzilli uçağı Solar Impulse’ın mucidi Bertrand Piccard, şimdi de yeşil hidrojenle çalışan bir uçak inşa etmeye başladı. Uçağın testlerine 2026 yılında başlanacak.

Bertrand Piccard yeni emisyonsuz projesini tanıttı.  Dünyanın etrafında hiç durmadan uçacak yeşil hidrojenle çalışan bir uçak, somut çözümlerin daha temiz ve daha verimli bir dünya inşa etmeye nasıl yardımcı olabileceğini göstermeyi amaçlıyor.

Piccard, “Climate Impulse” adını verdiği uçağın 2028 yılında uçuşa hazır gelmesini ve 9 günlük bir uçuşla hidrojenden güç alan bir uçağı kullanarak Dünya’nın çevresini hiç durmadan dolaşan ilk kişi olmayı hedefliyor. 

Yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımına dikkat çekmek ve bu alanda çığır açmak üzere dünya turuna 9 Mart 2015’te Abu Dabi’den başlayan Solar Impulse, İspanya’nın Sevilla şehrinde turunu tamamlamıştı. Böylece Atlantik Okyanusu bir damla yakıt kullanılmadan geçilerek havacılık ve yenilenebilir enerjide bir ilk gerçekleşmişti. 

İlginizi çekebilir:  Okutur : Hidrojen endüstriyel karbonsuzlaşmada en önemli çözüm
İLGİLİ HABERLER
- Advertisment -

POPÜLER HABERLER