Ana SayfaTEKNOLOJİHidrojenle cam üretim testinde başarı

Hidrojenle cam üretim testinde başarı

AGC hidrojen yakıtıyla cam üretiminde başarılı bir deneme testi gerçekleştirdi.

Hidrojen Haber- Cam, kimya ve yüksek teknoloji malzemeleri üreten dünya lideri AGC, hidrojen yakıtı kullanarak cam üretiminde başarılı bir deneme testi gerçekleştirdiğini duyurdu. Bu, AGC Grubu’nun gerçek bir üretim fırınında hidrojen kullandığı ilk test oldu. Test, Kansai Fabrikası’nın elektronik float cam üretim tesisinde yapıldı.

Test, Air Liquide desteğiyle, doğalgaz yakıtlı oksijenli geleneksel yanma işlemine hidrojen yanma brülörü eklenerek yapıldı. Bu testte, AGC, hidrojen yakıtlı oksijenli yanma teknolojisinin cam üretiminde kullanılmasının teknolojik sorunlarını kontrol etmiş oldu. Bunlar arasında cam kalitesi, fırın malzemelerinin etkileri, alev sıcaklığı, fırın sıcaklığı ve azot oksit (NOx) emisyon kontrolü yer alıyor. Testten çıkan gazdaki NOx konsantrasyonu, gerekli cam eritme fırını sıcaklığı korunurken yüzde 100 doğal gaz seviyesinde tutuldu.

Tam ölçekli uygulama için AGC, hidrojen yanma brülörünün yanma kapasitesinin büyütülmesi için testler yapacak. AGC Grubu, cam üretimini küresel olarak yürütüyor ve bölgesel özelliklere ve zamanlamaya göre en uygun sera gazı emisyon azaltma önlemlerini kullanabilmesi için çeşitli teknolojiler geliştiriyor. Haziran 2023’te yakıt olarak amonyak kullanarak yapılan gösterim testinin ardından AGC Grubu şimdi de hidrojen yakıt kullanarak bir gösterim testi yapmış oldu.

İlginizi çekebilir:  Dünyanın ilk deniz üstü hidrojen üretim projesi sonuçlandı
İLGİLİ HABERLER
- Advertisment -

POPÜLER HABERLER