Ana SayfaTEKNOLOJİHidrojenli dron 100 kilometre uçtu

Hidrojenli dron 100 kilometre uçtu

Çin, hidrojenle çalışan çok rotorlu dron Tianmushan No. 1’in ilk uçuşunu başarıyla tamamladı.

HidrojenHaber – Çin, hidrojenle çalışan çok rotorlu dron Tianmushan No. 1’in ilk uçuşunu başarıyla tamamladı. 100 kilometrenin üzerinde menzile sahip dron, 4 saatten fazla uçabiliyor ve 6 kilograma kadar yük taşıyabiliyor.

Uzun uçuşlara imkan vermesi ve çok düşük sıcaklıklarda çalışabilme yeteneğiyle dikkat çeken Tianmushan No. 1 oyunun kurallarını değiştirecek.

100 kilometreden daha uzun mesafelerde sürekli operasyonlar için teknik kapasiteye sahip drone, hafif karbon fiberden yapılmış entegre bir gövde ile donatıldı. 19 kilogram ağırlığındaki dron, 6 kilogram yük taşıyabilen dron, hidrojen yakıt hücreleri ve depolama cihazlarından oluşan özel bir güç sistemine sahip. Sistemde kullanılan hava soğutmalı yakıt hücresi, lityum pillerin beş ila altı katı olan 1.000 Wh/kg’dan fazla enerji yoğunluğu sağlıyor.

Entegre paraşütle donatılmış dron, uçuş sırasında beklenmedik durumlarda riski en aza indirmek için paraşütü otomatik olarak açarak kaza riskini en aza indiriyor.

Tianmushan No. 1 adı verilen aracın, düşük irtifa gerektiren ekonomik faaliyetler ile istihbarat toplama amaçlı kullanılabileceği ifade ediliyor.

İlginizi çekebilir:  Türkiye ve  Çin hidrojende işbirliği  yapacak
İLGİLİ HABERLER
- Advertisment -

POPÜLER HABERLER