Ana SayfaOTOMOTİVHidrojenli-elektrikli Revo Zero SUV ön siparişe açıldı

Hidrojenli-elektrikli Revo Zero SUV ön siparişe açıldı

Revo Zero, Energy adını verdiği SUV aracının ön siparişlerini almaya başladı. Araç hem hidrojen yakıt hücresi hem de elektrikli batarya kullanıyor ve 1127 km menzile sahip. Aracın ne zaman yollara çıkacağı ya da nihai fiyatının ne olacağı belli değil.

Hidrojen Haber-ABD’li elektrikli araç girişimi Revo Zero yeni hidrojenli ve elektrikli SUV unu ön siparişe açtı SUV yaklaşık 1127 kilometre menzile sahip olacak.Revo Zero’ya göre, bu onu “piyasadaki en uzun EV menzili” yapıyor. Araç, 500 dolarlık iade edilebilir bir depozito karşılığında ön sipariş verilebiliyor.

Araç bir hidrojen yakıt hücresi ve bir elektrikli batarya ile donatıldığından, diğer elektrikli araçlar gibi evde şarj edilebilir. H2 dolum istasyonunda doldurulduğunda, yakıt hücresi yerleşik bir şarj cihazı gibi davranır. Revo Zero buna ‘Plug-in Fuel Cell Technology’ modülü ya da pFC Teknolojisi adını veriyor. Otomobil üreticisi, otomobilin EV şarj cihazında şarj edilmesi durumunda akü kapasitesini veya menzilini belirtmiyor.

Genel olarak Revo Zero, SUV’u hakkında altı kişilik yer, “yapılandırılabilir geniş bir kargo alanı”, 508 santimetre uzunluğunda ve yukarıda belirtilen 700 mile kadar menzile sahip olması dışında henüz herhangi bir özellik yayınlamadı.

ABD’li girişim, Energy SUV’un yanı sıra Electron adında bir spor otomobil ve Ride adında bir crossover çıkarmayı da planlıyor. Her iki araç da, şirketin havacılıkta da işe yarayabileceğini belirttikleri pFC Teknolojisini kullanacak.

İlginizi çekebilir:  İspanya yeşil hidrojende büyük düşünüyor
İLGİLİ HABERLER
- Advertisment -

POPÜLER HABERLER