Ana SayfaULAŞIM ARAÇLARIHidrojenli gemiler Oslo-Rotterdam arasına 'yeşil koridor' açacak

Hidrojenli gemiler Oslo-Rotterdam arasına ‘yeşil koridor’ açacak

Norveç'in Oslo ve Hollanda'nın Rotterdam kentleri arasında hidrojen yakıtlı gemi ile karşılıklı ulaşım için anlaşma imzalandı.

Hidrojenhaber – Samskip’in yeni nesil sıfır emisyonlu SeaShuttle gemileri, Hollanda’nın Rotterdam ve Norveç’in başkenti Oslo arasında kısa deniz taşımacılığı hizmeti verecek.
‘Yeşil bir koridorun’ hayata geçebilmesi için ortaklar; Samskip’in yeşil hidrojen yakıtlı konteyner gemilerinin piyasaya çıkışını destekleyip, açık deniz taşımacılığında yeşil dönüşümü hızlandırmak için çaba gösterecek.

Samskip Holding BV CEO’su Kari-Pekka Laaksonen, “Biz Samskip olarak bu tür girişimleri tüm kalbimizle desteklemeye devam ediyoruz. Bu imza bizi, bu projede kullanılacak sıfır emisyonlu hidrojen gemilerinin lansmanına bir adım daha yaklaştırıyor. Rotterdam ile Oslo arasında kurduğumuz ilişkiyi geliştirmeye devam etmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz” diye konuştu.

Yeni yeşil koridora hizmet vermek için iki adet Samskip sıfır emisyonlu SeaShuttle kullanılacak. Cochin Tersanesi tarafından inşa edilen 135 metrelik gemilerin 2025 yılının üçüncü ve dördüncü çeyreğinde teslim edilmesi planlanıyor.

İlginizi çekebilir:  Süper yat deniz suyundan ürettiği hidrojen ile çalışacak
İLGİLİ HABERLER
- Advertisment -

POPÜLER HABERLER