Ana SayfaGÜNCELHidrojenli gezi teknesi turlara başladı

Hidrojenli gezi teknesi turlara başladı

Fransa’da geliştirilen ve yeşil hidrojenle çalışan gezi teknesi, Burgonya kanallarında çalışmaya başladı.

Hidrojenhaber – Fransa’nın hidrojenle çalışan ilk turistik nehir teknesi, sıfır karbon emisyonuyla Burgonya kanallarında gezintilere başladı. 

Fransız tekne kiralama şirketi Les Canalous, hidrojenle çalışan tekneleriyle nehir yolculuklarını daha çevreci hale getirmek istiyor. “Seyir konforu açısından tamamen büyülü bir tecrübe” diye konuşan Şirketin CEO’su Alfred Carignant, “Motor gürültüsü, titreşim, egzoz dumanı, koku yok. Sadece suyun teknenin gövdesine çarpma sesi duyuluyor, bu yüzden bu gerçekten sihirli bir deneyim” ifadelerini kullandı. Henüz deneme aşamasında olan teknenin hızı ise sınırlandırılmış durumda.

FRANSA’DA TEK

Hidrojenle çalışan tekne, Fransa’da türünün ilk örneği. Neredeyse hiç ses çıkarmadan ve herhangi bir karbondioksit emisyonu üretmeden, kanal boyunca yavaşça yol alan tekne, rüzgar enerjisi kullanılarak üretilen yeşil hidrojenle çalışıyor. 

Günlük olarak kiralanabilen teknenin yakıt deposu, tam gün ikmal yapmadan seyre izin veriyor. 

EHLİYETE GEREK YOK

Tekneyi kiralamak isteyen ziyaretçilerin herhangi bir ön deneyime veya profesyonel bir ehliyete ihtiyacı yok. Fiyata dahil geçici bir lisans, teknenin kullanımı için yeterli.

Tekneye binmeden önce, kiralayanlara navigasyon kurallarını öğrenmeleri için kısa bir eğitim kursu veriliyor. 

Bir günlük kiralama ücreti 269 Euro olan tekne 12 kişiye kadar taşıma kapasitesine sahip. 

Şirket, daha uzun süreli kiralamalar için hidrojenle çalışan, kamaralı bir tekne geliştirmek için çalışmalarını sürdürüyor. 

İlginizi çekebilir:  BASF'ın pil teknolojisi elektrolizörlere entegre edilecek
İLGİLİ HABERLER
- Advertisment -

POPÜLER HABERLER