Ana SayfaULAŞIM ARAÇLARIHidrojenli otobüsler Las Vegas’ta

Hidrojenli otobüsler Las Vegas’ta

ABD nin eğlence merkezi Las Vegas çevre dostu ulaşım için hidrojen yakıt hücreli otobüsleri test ediyor.

Hidrojen Haber-Las Vegas, ABD’nin en büyük kumarhane ve eğlence merkezi olarak bilinir. Ancak şehir, aynı zamanda sürdürülebilir ulaşım için de yenilikçi çözümler arıyor. Bu amaçla şehirde hidrojenle çalışan otobüsler denem amaçlı yollara çıktı.

Hidrojen yakıt hücreli otobüsler, su buharından başka hiçbir emisyon üretmeden elektrik üretmek için hidrojeni kullanıyor. Bu da, karbon ayak izini azaltmak ve hava kalitesini iyileştirmek için önemli bir avantaj sağlıyor.

Las Vegas’taki toplu taşıma şirketi Güney Nevada Bölgesel Ulaşım Komisyonu (RTC), hidrojen yakıt hücreli otobüsleri test etmek için elektrikli otobüsler ve şarj sistemleri üreten bir şirket olan Proterra ile işbirliği yaptı. Proterra, hidrojen yakıt hücreli otobüsleri geliştirmek için Ballard Power Systems ile ortaklık kurdu.

RTC, iki adet hidrojen yakıt hücreli otobüs satın aldı ve bunları şehrin farklı bölgelerindeki güzergahlarda deniyor. Otobüslerin her biri, tek bir yakıt dolumuyla 300 mil (480 km) gidebiliyor. RTC, otobüslerin hidrojen yakıtını sağlamak için dünyanın önde gelen endüstriyel gaz şirketlerinden Air Liquide ile anlaştı. 

Hidrojen yakıt hücreli otobüslerin test süreci 18 ay sürecek. Bu süre zarfında otobüslerin performansını, güvenilirliğini ve maliyet etkinliği değerlendirilecek. Şirket, test sonuçlarına göre hidrojen yakıt hücreli otobüs filosunu genişletmeyi planlıyor.

İlginizi çekebilir:  İngiltere’nin en büyük iç hidrojen üretim merkezi kuruluyor
İLGİLİ HABERLER
- Advertisment -

POPÜLER HABERLER