Ana SayfaULAŞIM ARAÇLARIHidrojenli yarış teknesi son aşamada!

Hidrojenli yarış teknesi son aşamada!

OceansLab IMOCA, hidrojenle çalışan yarış teknesinin gövdesinin tamamlandığını duyurdu.

Hidrojen Haber- OceansLab’ın hidrojenli yarış teknesi imalatında son aşamaya gelindi. Tekne Retour à la Base adlı transatlantik yarışına katılmaya hazırlanıyor. 60 feet uzunluğundaki tekne, Pauger Carbon Composites tersanesinden Black Pepper Yachts’a Nantes, Fransa’ya nakledilecek ve hidrojen entegrasyonu uzmanları Genevos tarafından enerji sistemi kurulacak.

OceansLab, denizcilik emisyonlarını azaltmak için temiz teknoloji çözümlerini bulmak amacıyla kuruldu. İlk teknenin lansmanı önümüzdeki ayın Eylül ayı sonu gerçekleşecek. Proje daha önce de Hidrojen Yakıt Hücreleri ile Entegre Edilen yarış yatının inşasına başlandığını duyurmuştu

Retour à la Base yarışı sonucuna göre 26 Kasım 2023’te Martinique’deki Fore-de-France’da başlayacak ve Vendée Globe 2024’e katılma hakkı kazanıacak. 

OceansLab’ın Kaptanı ve Kurucu Ortağı Phill Sharp, projeyle ilgili olarak “Sadece güçlü işbirlikleri ve ileri görüşlü kuruluşların olumlu yaklaşımları sayesinde, temiz enerjiye hızla geçmeye başlamak ve Uluslararası Denizcilik Örgütü tarafından kararlaştırılan hedefler, yani 2030 yılına kadar emisyonlarda yüzde 30’luk bir azalma ve deniz taşımacılığının yüzde 10’unun sıfır emisyon teknolojileri tarafından desteklenmesi için şimdi harekete geçmeli ve hayati temiz teknolojiyi desteklemeye ve yatırım yapmaya başlamalıyız.” ifadesini kullandı.

İlginizi çekebilir:  Bosch yakıt hücresi güç modülünü üretmeye başladı 
İLGİLİ HABERLER
- Advertisment -

POPÜLER HABERLER