Ana SayfaHİDROJENYEŞİL HİDROJENHindistan yenilenebilir enerji yatırımları 2024’te 16,5 milyar dolara ulaşacak

Hindistan yenilenebilir enerji yatırımları 2024’te 16,5 milyar dolara ulaşacak

Hindistan yeşil hidrojen üretiminde küresel bir merkez haline getirmeyi amaçlıyor ve 2030 yılına kadar yılda 5 milyon ton yeşil hidrojen üretim hedefliyor.

Hidrojen Haber- Hindistan Enerji Bakanlığı’nın tahminlerine göre, karbon emisyonlarını azaltmak için enerji dönüşümüne odaklanan Hindistan’da yenilenebilir enerji projelerine yapılan yatırımlar 2024 yılında yüzde 83’ten fazla artarak yaklaşık 16,5 milyar dolara ulaşacak. Bu, Hindistan’ın 2030 yılına kadar 500 GW yenilenebilir enerjiye sahip olma yönündeki iddialı hedefi ve fosil yakıtlardan elde edilen toplam elektrik üretim kapasitesini yüzde 50’nin altına düşürme kararlılığı ile uyumlu. Hindistan 2070 yılına kadar net sıfır emisyon hedefini taahhüt etti.

Güneş ve rüzgar enerjisinin yanı sıra Hindistan, uzun yol araçları için gerekli olan başta dizel olmak üzere fosil yakıtlara bağımlılığı azaltmak için yeşil hidrojene odaklanmayı büyük ölçüde artırmayı hedefliyor.Bu yılın Ocak ayında Birlik Kabinesi Ulusal Yeşil Hidrojen Misyonunu onayladı.Daha sonra Temmuz ayında Hindistan Güneş Enerjisi Kurumu (SECI) yılda 450 bin ton yeşil hidrojen üretimi ve 1.5 GW elektrolizör üretim tesisi için teşvik teklifleri aldı. 

Ulusal Yeşil Hidrojen Misyonu, Hindistan’ı bu temiz enerji kaynağının üretiminde küresel bir merkez haline getirmeyi amaçlıyor ve 2030 yılına kadar yılda 5 milyon ton yeşil hidrojen üretim hedefliyor.Misyon, ilk aşamada iki yeşil hidrojen merkezinin kurulmasını öngörmektedir.Limanlar, Denizcilik ve Su Yolları Bakanlığı hidrojen merkezi olarak geliştirilmek üzere Deendayal, Paradip ve V O Chidambaranar (Tuticorin) Limanları olmak üzere üç büyük liman belirledi.

Merkezi Elektrik Kurumu’nun (CEA) 2030 yılına kadar Optimal Üretim Karması raporunda özetlenen kapsamlı bir vizyon, 292 GW güneş, 100 GW rüzgar ve 18 GW hidroelektrik santral hedefliyor ve sektörde çeşitli yatırımlar için geniş fırsatlar sunuyor

İlginizi çekebilir:  Dilek : “Yenilenebilir enerjide finansman sorunu var”
İLGİLİ HABERLER
- Advertisment -

POPÜLER HABERLER