Ana SayfaULAŞIM ARAÇLARIHindistan'ın ilk hidrojenli turist gemisi seferlere başlayacak

Hindistan’ın ilk hidrojenli turist gemisi seferlere başlayacak

Hindistan'ın hidrojenle çalışan ilk yolcu gemisi Kalküta - Varanasi arasında seferlere başlayacak. 50 yolcu kapasiteli gemi Ganj Nehri'nde çalışacak.

Hidrojenhaber – Hindistan’ın hidrojenle çalışan ilk yolcu gemisi Kalküta – Varanasi arasında seferlere başlayacak. Sürdürülebilir turizmde önemli bir kilometre taşı olarak dikkat çeken yenilikçi gemi, nehir turizmini geliştirmeyi ve Ganj Nehri boyunca çevre dostu bir seyahat seçeneği sunmayı amaçlıyor.

Tamamen hidrojen yakıtıyla çalışan geminin 15 Ağustos’ta faaliyete geçirilmesi planlanıyor. Kochi Tersanesi’nde inşa edilen gemi, Haldia Su Yolu üzerindeki Banaras Terminali’nde konuşlanacak. Terminalde ayrıca gemiye yakıt ikmali yapacak 500 kilogramlık bir hidrojen tesisi de yer alacak.

Turizm şirketi Discover India‘ya ait 50 yolcu kapasiteli gemi 28 metre uzunluğunda ve 5,8 metre genişliğinde. Saatte 20 ila 25 kilometre seyir hızına sahip gemi, gezginler için Hindistan‘ın ünlü Ganj Nehri boyunca manzaralı ve çevreye duyarlı bir yolculuk seçeneği sunacak.

İlginizi çekebilir:  2028 Olimpiyatlarına hidrojenli otobüsler damga vuracak
İLGİLİ HABERLER
- Advertisment -

POPÜLER HABERLER