Ana SayfaMANŞETHouston Üniversitesi: : Hidrojen rekabetçi ve karlı bir yakıt olabilir

Houston Üniversitesi: : Hidrojen rekabetçi ve karlı bir yakıt olabilir

Houston Üniversitesi araştırmasına göre hidrojen dizel ve benzin ile rekabet edebilen bir yakıt haline gelebilir ve özellikle ABD’nin Houston bölgesi için ulaşımda karlı bir seçenek olabilir.

Hidrojen Haber- Houston Üniversitesi enerji araştırmacıları, hidrojen yakıtının sera gazı emisyonlarını azaltmak ve sürdürülebilir ulaşım çözümleri bulmak için geleneksel sıvı yakıtlara kıyasla maliyet açısından rekabetçi ve çevre dostu bir alternatif olabileceğini öne sürüyor.

Rapor hidrojen yakıtlı yakıt hücreli elektrikli araçların sera gazı emisyonlarını önemli ölçüde azaltabileceğini belirtmektedir. Beyaz kağıt, üç hidrojen üretim sürecini karşılaştırmaktadır: buhar metan reformu (SMR), karbon yakalama ile SMR (SMRCC) ve şebeke elektriği ve su kullanarak elektroliz. Araştırmacılar, SMRCC hidrojenin vergi teşviki olmadan daha düşük bir maliyetle ($6.10/kg hidrojen) sağlanabileceğini ve rekabetçi olabileceğini göstermektedir. 

Rapor göre Houston’un endüstriyel kullanım için birçok hidrojen tesisi, yeterli su ve filtreleme altyapısı ve mevcut doğal gaz boru hattı altyapısına sahip . Bu da Houston’u geleneksel araçlardan hidrojenle çalışanlara geçiş için ideal kılar.

Hidrojen yakıtı, ulaşım sektöründe sera gazı emisyonlarını önemli ölçüde azaltma vaadi sunuyor. Texas’ta ulaşım sektörü her yıl 230 milyon ton karbondioksit gazı salıyor. Hidrojen yakıtı, elektrik direnci olmadan elektrik iletme özelliğine sahip bir malzeme.

İlginizi çekebilir:  Hidrojenli iş jetleri ile havacılıkta yeni dönem !
İLGİLİ HABERLER
- Advertisment -

POPÜLER HABERLER