Ana SayfaÜRETİM TESİSLERİHydreen’den Hindistan yeşil hidrojenine 2 milyar dolar

Hydreen’den Hindistan yeşil hidrojenine 2 milyar dolar

Lüksemburg merkezli gemi şirketi HLC ‘nin bir parçası olan Hydreen, Hindistan’ın yeşil hidrojen pazarına büyük yatırım yapmaya hazırlanıyor.

Hidrojen Haber- Hydreent, Hindistan’da yeşil hidrojen ve yeşil amonyak tesisleri kurmak için 2 milyar dolarlık bir yatırım planladı. Şirket, önümüzdeki altı ay içinde iki projeye daha başlayacaklarını ve toplam  dört projenin ilk aşamasının 2024 yılına kadar tamamlanacağını açıkladı. Bu projeler için finansman Avrupa egemen fonlarından ve bireysel iklim yatırımcılarından geliyor.

HLC Green Energy, Lüksemburg merkezli ana holding şirketi. HLC nin iştiraki Hindistan merkezli Hydreen ise yeşil hidrojen ve enerji geçişi alanında faaliyet gösteren bir şirket.

Ana şirket  HLC çok sayıda iş alanında faaliyet gösteriyor, bunlardan biri de 16 gemiden oluşan bir şirket. Fonların çoğu buradan geliyor. Şirket ülke genelinde bir dizi yeşil hidrojen ve yeşil amonyak tesisi geliştirmek ve tüm ekosistemi daha iyi ve daha ucuz hale getirmek için yeni  yatırımlar yapmayı planlıyor.  

İlginizi çekebilir:  AB'nin iklim hedefleri sağ kanadın yükselişiyle sınanıyor
İLGİLİ HABERLER
- Advertisment -

POPÜLER HABERLER