Ana SayfaGÜNCELHydrogen Europe: AB hidrojen ekonomisini hızlandırmalı

Hydrogen Europe: AB hidrojen ekonomisini hızlandırmalı

Hydrogen Europe, AB’ye ilettiği mektupta; hidrojenin yenilenebilir enerjilere esneklik sağlayabileceğini ve Avrupa ekonomisini karbonsuzlaştırmada yardımcı olabileceğini, ancak bunun zamanında gerçekleşebilmesi için Avrupa'nın "hidrojen ekonomisinin ciddi bir gelişime" başlaması gerektiğini belirtti.


Hidrojen Haber- Avrupa’nın yeşil geleceği için hidrojen enerjisi kritik bir öneme sahip. Hydrogen Europe, yeni oluşan Avrupa Parlamentosu‘na bir mektupla seslenerek, 2030 hedeflerine ulaşmak için “ikna edici, kapsamlı” bir hidrojen uygulama gündemi oluşturulması çağrısında bulundu. Bu çağrı, Avrupa siyasetinin sağ kanadının seçimlerde önemli kazanımlar elde etmesinin ardından geldi ve birçok kişi bu durumun AB’nin Yeşil Anlaşması’nın uygulanmasını rayından çıkarabileceği konusunda uyarıda bulundu.

Ursula von der Leyen‘in Komisyon Başkanı olarak yeniden seçilmesi beklenirken, Hydrogen Europe CEo’su Jorgo Chatzimarkakis, kamu yatırımlarının Avrupa endüstrisini karbonsuzlaştırma yatırımlarında riskleri azaltmada desteklemesi gerektiğini ve aynı zamanda küresel rekabet gücünü koruması gerektiğini vurguladı. Ticaret organının başındaki isim, hidrojenin yenilenebilir enerjilere esneklik sağlayabileceğini ve Avrupa ekonomisini karbonsuzlaştırmada yardımcı olabileceğini, ancak bunun 2030 hedefleri için zamanında gerçekleşebilmesi için Avrupa’nın “hidrojen ekonomisinin ciddi bir gelişimine” geçmesi gerektiğini belirtti.

Chatzimarkakis, “AB’nin bütçesi, zaman çizelgesi ve kurumsal ve endüstriyel ortakların haritası ile ikna edici, kapsamlı ve odaklanmış bir hidrojen uygulama gündemine ihtiyacı var,” dedi. “Yeşil Anlaşmanın bizi küresel olarak rekabetçi tutan, güvenilir temiz enerji tedariği sağlayan ve iklim eylemini hızlandıran bir versiyonuna ilerlemek için cesur uzun vadeli bir vizyon ve hızlı kısa vadeli önlemler gerekiyor,” İfadesini kullandı. 

İlginizi çekebilir:  BP yeşil hidrojen projelerini artırıyor
İLGİLİ HABERLER
- Advertisment -

POPÜLER HABERLER