Ana SayfaOTOMOTİVHyundai hidrojenli N Vision 74'ü üretmeyecek

Hyundai hidrojenli N Vision 74’ü üretmeyecek

Hyundai Motor, büyük bir merakla beklenen N Vision 74 hidrojen-elektrikli hibrit spor otomobilinin üretim planını iptal etti.

HidrojenHaber – Hyundai Motor, büyük bir merakla beklenen N Vision 74 hidrojen-elektrikli hibrit spor otomobilinin üretim planını iptal etti.

Haber sitesi iNews24’ün kaynaklarına dayandırdığı habere göre, şirketin elektrikli araçlar yol haritasında bazı önemli değişiklikler yapılırken, üretim planında yer alan N Vision 74 projesi durduruldu.

Hyundai ise projenin iptaline ilişkin basında çıkan haberleri doğrulamazken, bir şirket sözcüsü yaptığı açıklamada “Konsept otomobilin amacı, gelecek vizyonumuzu sergilemek. Üretimin iptali konusunda kesin bir karar alınmadı.” dedi.

İlk olarak 2022’de konsept otomobil olarak tanıtılan N Vision 74, cesur tasarımı ve yenilikçi güç aktarma organlarıyla otomotiv dünyasında dikkat çekmişti. Aracın 570 kW’lık (775 beygir gücü) yüksek performanslı elektrik motorlarıyla eşleştirilmiş bir hidrojen yakıt hücresi sistemine sahip olması planlanıyordu. Söz konusu güç N Vision 74’ü 620 beygirlik Ferrari Roma ve 640 beygirlik Lamborghini Huracán gibi üst düzey süper otomobillerle doğrudan rekabete sokacaktı.

İlginizi çekebilir:  Hidrojenli araçlar paket dağıtımı sektöründe ilgi görüyor
İLGİLİ HABERLER
- Advertisment -

POPÜLER HABERLER