Ana SayfaOTOMOTİVHyundai ve Kia’nın yeni hidrojen motoru piyasayı sarsacak

Hyundai ve Kia’nın yeni hidrojen motoru piyasayı sarsacak

Hyundai ve Kia sıfır emisyonlu ve yüksek verimli hidrojen motoruyla hidrojen teknolojisinde yeni bir döneme işaret ediyor.

Hidrojen Haber- hidrojen teknolojisi alanında öncü olan Güney Koreli otomobil üreticileri Hyundai ve Kia, sıfır emisyonlu hidrojen motoruyla elektrikli araç piyasasını sarsmaya hazırlanıyor. Her iki firma da hem yakıt hücreli sistemler hem de hidrojen motorlarının olanaklarını araştırıyor.

Sürdürülebilir mobilite geleceği, Hyundai ve Kia’nın temiz bir ulaşım çözümü olarak hidrojene olan sürekli araştırma ve inancıyla şekilleniyor. Artan sayıda üretici, elektrikli araçlara ve kirletici yanma motorlarını kullanan araçlara alternatif olarak hidrojen motorları geliştiriyor.

Güney Kore’de sunulan bu yeni hidrojen motorunun en dikkat çekici yanı, hidrojeni yakmak için tasarlanmış olması ve 30 bar basınçta hidrojeni yanma odasına enjekte ederek çalışmasıdır.

Cihazın performansı bir turboşarj kullanılarak artırılmış olsa da, bu tür bir “doğrudan enjeksiyonun” performansı artırdığı ve hidrojen motorlarıyla ilgili çoğu otomobil üreticisinin sorunlarını ortadan kaldırdığı bulundu. Karbondioksit ve ince partikül emisyonlarının sırasıyla yüzde 99 ve yüzde 90 azaldığı için Hyundai-Kia hidrojen motoru sıfır emisyonlu olarak kabul edilecektir.

Koreli otomobil üreticisi, Hyundai Mobis ile bir iş devri sözleşmesi imzalayacağını ve yerli hidrojen yakıt hücreli işlerinin tamamını satın alacağını duyurdu. Bu stratejik hamle, hidrojen yakıt hücreli endüstrinin üretim, araştırma ve geliştirme bölümlerini bir araya getirmeyi amaçlıyor.

Hyundai Motor, CES 2024’e kadar yakıt hücresi markası “HTWO”yu Hyundai Motor Grubu’nun hidrojen değer zinciri markasına dönüştüreceğini açıkladı. HTWO, hidrojenle çalışan otomobillerin geliştirilmesi ve üretiminin yanı sıra, bir ekosistem oluşturarak hidrojenin üretimi, depolanması, nakliyesi ve kullanımı sürecinin her aşaması için çözümler sunacak.

Bu iş devriyle birlikte, Hyundai Mobis’in üretim teknolojisiyle Hyundai Motor’un orjinal teknolojisi birleştirilerek HTWO Grid kurulacak. Uzun vadede, Hyundai bu çabanın hidrojen-elektrikli araçların tedarikinin artmasına doğrudan ve dolaylı olarak etki edeceğini öngörüyor.

İlginizi çekebilir:  Valencia Limanı’ndaki konteynerler hidrojenle taşınacak
İLGİLİ HABERLER
- Advertisment -

POPÜLER HABERLER