Ana SayfaİŞ DÜNYASIİberdola : Sübvansiyonda gecikme yeşil hidrojeni olumsuz etkiliyor

İberdola : Sübvansiyonda gecikme yeşil hidrojeni olumsuz etkiliyor

Hidrojen Haber- İspanya’nın yeşil hidrojen endüstrisi, sübvansiyonların gecikmesi nedeniyle zorluklarla karşı karşıya. Reuters’in haberine göre enerji devi Iberdrola’nın açıklamasında hükümetin yeşil hidrojen projeleri için sağlaması beklenen finansal desteklerde yaşanan gecikmeler, sektörün gelişimini olumsuz etkiliyor. Bu durum, İspanya’nın temiz enerji geçişinde önemli bir rol oynaması beklenen yeşil hidrojen üretimini yavaşlatıyor.

Avrupa’nın en büyük kamu hizmeti şirketi olan Iberdrola, Mart ayında sunduğu bazı projeler için finansman sağlamada yaşanan gecikmelerin ardından yeşil hidrojen hedeflerini neredeyse üçte iki oranında azalttı. Bu karar, üç yıllık 45 milyar dolarlık bir yatırım hamlesine giriştiği sırada alındı.

Iberdrola, elektrolizörlerin üretimi ve büyük ölçekli projelerin geliştirilmesi için Norveçli şirket Nel ile anlaşma imzalayarak, İspanya’yı yeşil hidrojen teknolojisi ve endüstrisinde bir lider yapmayı hedefliyor. Ancak sübvansiyonların gecikmesi, bu hedeflere ulaşmada engeller yaratıyor.

Iberdrola’nın Puertollano ve Huelva’da yerel gübre endüstrisinin karbon emisyonlarını azaltmaya izin verecek 800 megavatlık bir proje için fon tahsisi bekliyor.Şirket önceki 350 bin tonluk hedefe kıyasla 2030 yılına kadar yılda yaklaşık 120 bin ton yeşil hidrojen üretmeyi bekliyor.

Iberdrola ve diğer enerji şirketleri, hükümetten bu konuda somut adımlar atmasını ve sektörün önündeki finansal engelleri kaldırmasını talep ediyor.

İlginizi çekebilir:  Arnavutluk’taki krom madeninde hidrojen keşfi
İLGİLİ HABERLER
- Advertisment -

POPÜLER HABERLER