Ana SayfaRAPORLARICS: “Yüzlerce hidrojen taşıyan gemiye ihtiyaç var”

ICS: “Yüzlerce hidrojen taşıyan gemiye ihtiyaç var”

Uluslararası Denizcilik Odası'nın yeni raporu, 2050 yılına kadar 400'den fazla hidrojen taşıyıcı gemisinin gerekeceğini öngörüyor. Raporda küresel hidrojen talebinin 2050 yılına kadar net sıfır senaryosunu yakalayabilmesi için, mevcut seviyelerden beş kat artarak yaklaşık 500 milyon tonluk bir hacme ulaşması gerektiği belirtiliyor.


Hidrojen Haber- Uluslararası Denizcilik Odası (ICS)’nın”Hidrojen Talebini gerçeğe dönüştürmek: Hangi dektörler önce gelir?” başlıklı raporu ; özellikle zorlu sektörlerin karbon salınımını azaltmak için temiz hidrojenin enerji taşıyıcısı ve hammadde olarak nasıl işlev görebileceğine odaklanıyor. Raporda 30 milyon tonluk küresel yeşil hidrojen talebini karşılamak için Güney ve Orta Amerika’nın yıllık elektrik üretimine eşdeğer bir enerjiye ihtiyaç duyulacağı belirtiliyor.

DENİZCİLİK HİDROJEN EKONOMİSİNE KATKIDA BULUNABİLİR

ICS Genel Sekreteri Guy Platten, küresel hidrojen talebinin 2050 yılına kadar net sıfır senaryosunu yakalayabilmesi için, mevcut seviyelerden beş kat artarak yaklaşık 500 milyon tonluk bir hacme ulaşması gerektiğini belirtiyor. Raporda, potansiyel talepte yüksek değişkenlik olduğu ve endüstrinin hidrojen talebini domine edeceği vurgulanıyor. Ancak denizcilik, hidrojen ekonomisine katkıda bulunarak önemli bir rol oynayabilir.

GÜNEY KORE, JAPONYA VE AVRUPA ÖNE ÇIKIYOR

Rapora göre, ilk hidrojen talebini sürükleyecek üç ekonomi Güney Kore, Japonya ve Avrupa Birliği (AB) olarak öne çıkıyor. AB, 2030 yılına kadar yıllık 20 milyon ton hidrojen hedefliyor ve bu miktarın yarısının ithal kaynaklardan gelmesi bekleniyor. AB’nin bu beklenen talebini karşılamak için, filonun 2030 hedefi için 300 gemiye kadar artırılması gerekecek. 

Rapor, düzenleyici belirsizliğin önemli olduğunu ve hükümetlerin, erken benimseyenler için fırsatı kilitlemek adına, arz desteğinden ziyade talep teşviklerini önceliklendirmesi gerektiğini vurguluyor.

İlginizi çekebilir:  Havacılıkta yeşil hidrojen ortaklığı
İLGİLİ HABERLER
- Advertisment -

POPÜLER HABERLER