Ana SayfaOTOMOTİVİçten yanmalı hidrojenli van minibüsten bin km yol

İçten yanmalı hidrojenli van minibüsten bin km yol

PHINIA, hidrojen içten yanmalı motorlu aracının, zorlu kış koşullarında, tam yük altında, 1000 km'den fazla bir mesafeyi sadece 12 saatte tamamladığı yüksek performanslı dayanıklılık testinin sonuçlarını duyurdu.

Hidrojen Haber- Özel yakıt sistemleri, elektrik sistemleri ve satış sonrası parçalar konusunda lider bir şirket olan PHINIA, içten yanmalı motorlu (H2ICE) aracının yeteneklerinin sıkı bir değerlendirmesini yaptı. 2024’ün ilk çeyreğinde gerçekleştirilen test, aracı sadece 12 saat içinde 1000 km’den fazla bir yolculuğa tabi tuttu. Araç, -4 derece Celsius’a kadar düşen sıcaklıklarda ve tam yük altında, bu zorlu yolculuğu başarıyla tamamladı. Bu, özellikle ulaşım endüstrisinde yüksek yoğunluklu uygulamalar için hidrojenin temiz ve uygulanabilir bir alternatif olarak potansiyelini gösteren çığır açan bir başarı.

PHINIA’nın Baş Teknoloji Sorumlusu Todd Anderson, “Bu deney, H2ICE teknolojisinin sürdürülebilir ulaşımın yüzünü değiştirme potansiyeline sadece bir bakış,” dedi ve ekledi: “Bu 1000+ km’lik karayolu gösterimi, H2ICE motorlarının talepkar uygulamalar için gerekli gücü, dayanıklılığı, performansı ve menzili sağlayabileceğini açıkça gösteriyor, tüm bunlar neredeyse sıfır karbon emisyonu ile.” dedi.

Ulaşım endüstrisi, hem toplumsal hem de düzenleyici gelişmeler yoluyla, araç emisyonlarını azaltma baskısı altında. Emisyonları azaltmak için önemli yatırımlar yapılmış olsa da, yol üzerinde bir aracın performansını etkileyebilecek dış değişkenler bulunuyor. Örneğin, ağır hizmet taşımacılığı genellikle sürekli yüksek güç işletimi gerektirir ve aşırı sıcaklıklar, ağır yükler, sürekli işletim döngüleri ve kirli çalışma ortamları gibi faktörler ek zorluklar oluşturuyor. H2ICE sistemleri, menzil, yük kapasitesi ve yakıt ikmali süreleri gibi kritik faktörlerin önemli olduğu uygulamalar için özellikle uygun bir çözüm olarak ortaya çıkıyor.

İlginizi çekebilir:  Hidrojen, rüzgar ve güneşi yakalayacak
İLGİLİ HABERLER
- Advertisment -

POPÜLER HABERLER