Ana SayfaULAŞIM ARAÇLARIİlk hidrojenli tren filosu teslimi Siemens’ten

İlk hidrojenli tren filosu teslimi Siemens’ten

Siemens, Berlin-Brandenburg bölgesindeki Heidekrautbahn banliyö tren ağı için tarihi bir teslimat gerçekleştirdi. Şirket, ağı işleten Niederbarnimer Eisenbahn şirketine, hidrojenle çalışan yedi adet Mireo Plus H treni teslim etti.

Hidrojen Haber- Alman tren üreticisi Siemens Mobility hidrojenli tren filosu teslim etti. Bu teslimat, hidrojen teknolojisine dayalı ilk tam tren filosu anlamına geliyor. Trenler, tamamıyla elektrikli ve emisyonsuz bir şekilde çalışabilecek. Testleri Wildenrath merkezinde gerçekleştirilecek olan trenlerin, Aralık 2024’ten itibaren Heidekrautbahn ağında hizmet vermeye başlaması planlanıyor.

Heidekrautbahn’da hidrojenle çalışan trenlerin kullanılması, federal hükümet ile Berlin ve Brandenburg eyaletleri tarafından finanse edilen bilimsel olarak desteklenen ortak bir pilot projenin parçası. Proje, hibrit bir enerji santrali ve bir hidrojen depolama tesisi de içeren bölgesel, sürdürülebilir bir hidrojen altyapısı kurmaya odaklanıyor.

Heidekrautbahn, Berlin-Brandenburg bölgesinde toplu taşıma için hidrojenle çalışan ilk demiryolu ağı olacak. Sonuç olarak, RB27 güzergahındaki tüm tren operasyonları, yalnızca yenilenebilir ve bölgesel olarak üretilen yeşil enerji ile gerçekleştirilecek. Heidekrautbahn’da dizel yakıttan hidrojene geçiş, yıllık karbon emisyonlarını yaklaşık üç milyon kilogram azaltacak ve 1,1 milyon litre dizel tasarrufu sağlayacak.

Proje, Almanya federal hükümeti ile Berlin ve Brandenburg eyalet yönetimlerinin desteğiyle yürütülüyor. Amaç, bölgede sürdürülebilir bir hidrojen altyapısı oluşturmak. Böylece banliyö trenlerinin yanı sıra otobüs, kamyon gibi ulaşım araçlarının da yakıtı olarak hidrojenden faydalanılması hedefleniyor.

Uzmanlar, hidrojene geçişin çevresel faydalarının büyük olacağını belirtiyor. Sadece Heidekrautbahn ağı için yıllık 3 milyon kilogramdan fazla karbondioksit salımının engelleneceği tahmin ediliyor. Bölge için önemli bir adım niteliğinde olan proje sayesinde, temiz ve sürdürülebilir ulaşımın önü açılacak.

İlginizi çekebilir:  IEA’nın Küresel Hidrojen Raporu 2022
İLGİLİ HABERLER
- Advertisment -

POPÜLER HABERLER