Ana SayfaGenelİngiltere Enerji Bakanından JCB'ye hidrojen hedefi

İngiltere Enerji Bakanından JCB’ye hidrojen hedefi

Enerji Bakanı Grant Shapps, İngiliz inşaat ekipmanı üreticisi JCB'nin hidrojenle çalışan araçlarını kısa zamanda yollarda ve inşaat alanlarında görmek istediğini belirtti.

Hidrojen Haber- Birleşik Krallık Enerji Güvenliği ve Net Sıfırdan Sorumlu Devlet Bakanı JCB’nin hidrojenle çalışan araçlarını 2024 yılının ortasına kadar yollarda ve inşaat alanlarında kullanmasını istedi. Bakan Grant Shapps, Staffordshire’daki şirketi ziyaret etti ve JCB’nin bataryalı elektrikli kazıcılarına ve hidrojenle çalışan modellerini inceledi. Shapps ziyaretinde; “büyük makineler için hidrojenle çalışan motorlar eşsiz bir olanak, JCB bana bu amacı gerçekleştirmeye çalışacaklarını söyledi.” İfadesini kullandı.

JCB Baş İnovasyon ve Büyüme Sorumlusu Tim Burnhope, İnşaat enerjisi makineleri enerjiye hızla ihtiyaç duyuyor .Bir yakıt hücresini bir inşaat ekipmanına yerleştirmenin karmaşık zorluğunu anlamaya başladık. Daha iyisini yapabileceğimizi biliyorduk.” dedi.

JCB, hidrojenle çalışan motor teknolojisini geliştiren ilk inşaat ekipmanı şirketi oldu ve müşterilerine sıfır karbonlu araçlar sunmayı planlıyor.Şirket İngiliz hükümetinin desteğiyle ​​hidrojenli motor projesine 100 milyon sterlin yatırım yapmayı planlıyor.. Şirket, 2024 yılı sonuna kadar ilk hidrojenli araçlarını piyasaya sürmeyi hedefliyor.

İlginizi çekebilir:  Çin’de yeşil hidrojen fazlası mı var?
İLGİLİ HABERLER
- Advertisment -

POPÜLER HABERLER