Ana SayfaİŞ DÜNYASIİngiltere ve Almanya hidrojen ekonomisi için el ele veriyor

İngiltere ve Almanya hidrojen ekonomisi için el ele veriyor

İngiltere ve Almanya, uluslararası hidrojen endüstrisinin gelişimini hızlandırmaya yardımcı olmak için anlaşma imzaladı.Bu ortaklık, her iki ülkenin de net sıfır emisyon hedeflerine ulaşma yolunda önemli bir adım olarak görülüyor.

Hidrojen Haber- İngiltere ve Almanya, yenilenebilir enerji kaynaklarına olan bağlılıklarını pekiştirmek ve hidrojen ekonomisini ileriye taşımak için stratejik bir ortaklık kurdu. 

Bugün (26 Nisan) Berlin’deki Birleşik Krallık Büyükelçiliği’nde, Enerji Verimliliği ve Yeşil Finans Bakanı Lord Callanan ve Federal Almanya Cumhuriyeti Enerjiden Sorumlu Devlet Sekreteri Philip Nimmermann tarafından imzalanan ortak niyet beyanı, İngiltere ve Almanya’nın uluslararası hidrojen ticaretini desteklemek için birlikte çalışmasını sağlayacak.

Ortaklık, İngiltere’den  Almanya’ya hidrojen ihracatının olasılıklarını değerlendirecek bir fizibilite çalışmasını içeriyor. Bu çalışma, gerekli altyapı, düzenleyici çerçeveler ve bu tür girişimleri desteklemek için gereken lojistik gereksinimleri inceleyecek. İki bakanlık arasındaki bu iş birliği çabası, hidrojen ekonomisini ilerletmede ortak girişimlerin stratejik önemini vurguluyor.

Liderler tarafından işbirliğinin beş ayağı üzerinde anlaşmaya varıldı:

  • Endüstri ve tüketiciler için hidrojen projelerinin dağıtımını hızlandırma
  • Hidrojen pazarlarında uluslararası liderlik oluşturmak, ticarete yardımcı olmak için güvenlik ve düzenlemeler belirlemek
  • Üretimden son kullanıma kadar hidrojen üzerine araştırma ve yenilik
  • Hidrojenin yanı sıra ilgili mallar, teknolojiler ve hizmetler için ticaretin teşvik edilmesi
  • Hükümet ve endüstri tarafından planlama ve yatırımı desteklemek için ortak pazar analizi

Bu çalışma, hidrojen teknolojilerini daha ucuz ve daha erişilebilir hale getirecek ve gelecekte tüketiciler için enerji maliyetlerini düşürmeyi hedefliyor.

Destekleyici ortamlar sağlayan ülkeler, özellikle yenilenebilir enerji kaynaklarından sürdürülebilir düşük karbonlu hidrojen için güvenilir, istikrarlı pazarlar oluşturmak amacıyla uluslararası alanda kullanılabilecek güvenlik standartlarını tartışacaklar.

Bu önemli adım, Birleşik Krallık ve Almanya’nın hidrojen endüstrisinde öncü rol oynamalarını sağlayacak ve bu yeni yakıtın sadece kendi ülkeleri için değil, aynı zamanda dönüştürücü bir uluslararası ticaret için de temel oluşturacak.

İlginizi çekebilir:  H2X Global ve KTM’nin hidrojenli vanları sürücüleri “canlandıracak” 
İLGİLİ HABERLER
- Advertisment -

POPÜLER HABERLER