Ana SayfaULAŞIM ARAÇLARIİngiltere’de hidrojen Jeneratörleriyle 120 bin mil yol

İngiltere’de hidrojen Jeneratörleriyle 120 bin mil yol

Birleşik Krallık Savunma Bakanlığı’nın , GeoPura tarafından sağlanan hidrojen jeneratörleriyle beslenen araçları yaklaşık 120 bin mil yol kat etti.

Hidrojen Haber-GeoPura tarafından tedarik edilen hidrojenle çalışan jeneratörler (HPU’lar) Birleşik Krallık Savunma Bakanlığı (MOD) tarafından kullanılan araçlara toplamda yaklaşık 120 bin mil boyunca güç sağladı.

Bu deneme, beş önemli MOD lokasyonunda, örneğin RAF Leeming, HMNB Devonport, Merville Kışlaları Colchester, HMS Excellent Portsmouth ve RAF Northolt’ta, batarya-elektrikli araçların (BEV) şarj edilme kapasitesini hidrojen güç üniteleri (HPU) kullanarak artırmaya odaklandı. 

GeoPura’nın Hidrojen İşinden Sorumlu Başkanı Matt Barney şunları söyledi: “Yeşil hidrojenin gücünden yararlanan jeneratörlerimiz, şebeke sınırlamaları tarafından tamamen kısıtlanmadan, sıfır zararlı emisyonla hızlı şarj sağlıyor. “Bu sadece elektrikli araçların yaygın olarak benimsenmesini kolaylaştırmakla kalmıyor, aynı zamanda Savunma operasyonları için daha geniş ölçekte daha temiz ve daha sürdürülebilir bir geleceğe katkıda bulunuyor. Bu gelecek, gezegenin geleceğinde yer alan insanların sağlığını da koruyacaktır.”

İlerleyen zamanlarda, GeoPura bu denemeden elde ettiği bilgileri, daha küçük ve kısa süreli görevler için uygun olan daha mobil hidrojen sistemleri geliştirmek için kullanacak. Ayrıca, hem Birleşik Krallık’ta hem de yurt dışında operasyonların çeşitli ihtiyaçlarını karşılayacak daha büyük güç yoğun sistemler üzerinde de çalışmalar yapılacak.

İlginizi çekebilir:  Hitachi Energy yeni hidrojen jeneratörünü görücüye çıkardı
İLGİLİ HABERLER
- Advertisment -

POPÜLER HABERLER