Ana SayfaGÜNCELİngiltere’den  yeşil enerjiye 960 milyon sterlin

İngiltere’den  yeşil enerjiye 960 milyon sterlin

Hidrojen Haber- İngiltere yeşil enerji üretimine 960 Milyon sterlin ayırıyor. Bu, ekonomik büyüme, enerji güvenliği ve bölgesel kalkınma açısından kritik olan sektörlere yönelik 4,5 milyar sterlinlik yatırımınların bir parçası. 

4,5 sterlinlik yatırımın 2 milyar sterlini otomotiv endüstrisine, 975 milyon sterlini ise havacılık endüstrisine ayrıldı. Bu yatırımlar, sıfır emisyonlu araçlar ve enerji verimli uçak ekipmanları üretimini destekleyecek.

Bu girişim, İngiltere’nin temiz enerji tedarik zincirlerini, hidrojen de dahil olmak üzere, geliştirecek. Bu inisiyatif, sıfır karbona geçişle birlikte ortaya çıkan büyüme fırsatlarını değerlendirmeyi ve İngiltere’nin karbon salınımını azaltmadaki lider rolünü pekiştirmeyi hedefliyor.

Bu fonlama, hükümetin daha uzun vadeli kararlar alarak hem bugün başarılı olan sektörleri desteklemek hem de İngiltere’nin üretim uzmanlığını geleceğe taşımak yönündeki geniş stratejisinin bir parçası. Bu yatırım, özel sektör yatırımlarını çekmeyi, enerji güvenliğini artırmayı ve istihdam yaratmayı amaçlıyor.

İlginizi çekebilir:  Dünyanın ilk yakıt hücreli süper yatı satışta
İLGİLİ HABERLER
- Advertisment -

POPÜLER HABERLER