Ana SayfaBORU HATLARIİspanya ve Fransa hidrojen boru hattı anlaşması imzalandı

İspanya ve Fransa hidrojen boru hattı anlaşması imzalandı

İspanya ve Fransa, Avrupa'nın düşük karbon emisyonlu bir ekonomiye geçişini hızlandırmak için önemli bir adım attı. İki ülke, İspanya'dan Fransa'ya hidrojen taşıyacak çok milyar euroluk bir denizaltı boru hattı geliştirmek üzere bir anlaşma imzaladı.

Hidrojen Haber- İspanya ve Fransa Hidrojen Anlaşması İmzaladı. “BarMar” olarak adlandırılan bu boru hattı, İber Yarımadası’ndan Fransa’ya ve oradan Orta Avrupa’ya uzanan daha geniş bir hidrojen altyapısı planının bir parçası. Boru hattının 2,5 milyar avroya mal olması bekleniyor. Anlaşma, boru hattının fizibilite çalışmaları, nihai yatırım kararı koşulları ve projeyi potansiyel olarak geliştirecek bir şirketin oluşturulması şartlarını belirliyor.

Bu tarihi anlaşma, sadece iki ülke arasında değil, aynı zamanda Almanya’nın gaz şebekesi operatörü Open Grid Europe (OGE) ile de iş birliğini içeriyor. OGE, geçen yıl H2MED projesini geliştirmek için Fransız, İspanyol ve Portekizli meslektaşlarına katıldı. İspanya’nın doğal gaz şebekesi operatörü Enagas, ayrıca Portekiz’in gaz şebekesi operatörü REN ile İber Yarımadası’nda bir yeşil hidrojen boru hattı geliştirmek için ortaklıklarını güçlendiren bir anlaşma imzaladı.

Bu girişim, Avrupa’nın enerji bağımsızlığını artırmak ve yenilenebilir enerji kaynaklarına geçişi desteklemek için atılmış büyük bir adım olarak görülüyor. Hidrojen, fosil yakıtlara bir alternatif olarak, özellikle endüstriyel ve ulaşım sektörlerinde karbon emisyonlarını azaltma potansiyeline sahip.

İlginizi çekebilir:  Hidrojenli Honda CR-V test ediliyor
İLGİLİ HABERLER
- Advertisment -

POPÜLER HABERLER