Ana SayfaGÜNCELİspanya'dan yeşil hidrojen atılımı!

İspanya’dan yeşil hidrojen atılımı!

İspanya, yeşil hidrojen ve yenilenebilir enerji endüstrisini desteklemek İçin 2,3 milyar euro büyüklüğünde yeni bir plan başlatacak.

HidrojenHaber – İspanyol hükümeti, yeşil enerji endüstrilerine ve yenilenebilir enerjiden üretilen hidrojene yönelik yeni bir destek planı hazırladı. İçinde sübvansiyonlar da bulunan paketin büyüklüğü 2,3 milyar euro.

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez tarafından açıklanan plan, ülkenin temiz enerjiye geçişini desteklemeyi hedefliyor. Sanchez, parlamentoda yaptığı konuşmada, planda ayrıca tarım, altyapı ve köylerin yeşil enerjiye geçişine yardımcı olacak önlemlerin de yer alacağını söyledi. 2,3 milyar euro değerindeki plan, yeşil enerji endüstrilerine ve yenilenebilir enerjiden üretilen hidrojene yönelik sübvansiyonları da kapsıyor.

HEDEF 11 BİN MW YEŞİL HİDROJEN

İspanya, güneş ışığı ve güçlü rüzgarlardan yararlanıp enerji üreterek Avrupa’da yenilenebilir enerjinin lideri konumuna geldi. İspanyol Hükümeti yakın dönemde, potansiyel toplam elektroliz kapasitesi 652 MW olan büyük yeşil hidrojen projeleri için 794 milyon euroluk bir sübvansiyon paketini onaylamıştı. İspanya’nın taslak iklim stratejisinde, elektrolizörler için 2030 hedefi 4 bin MW’tan 11 bin MW’a çıkarılmıştı.

İlginizi çekebilir:  Shell Hydrogen California'dan çıkıyor
İLGİLİ HABERLER
- Advertisment -

POPÜLER HABERLER