Ana SayfaÜRETİM TESİSLERİİsviçre’nin en büyük yeşil hidrojen üretim tesisi açıldı

İsviçre’nin en büyük yeşil hidrojen üretim tesisi açıldı

Axpo ve yerel ortağı Rhiienergie, İsviçre’deki “en büyük” yeşil hidrojen üretim tesisini açtı. 2.5MW kapasiteli tesisin yılda 350 ton yeşil hidrojen üretme kapasitesine sahip.

Hidrojen Haber- İsviçre’nin enerji alanında öncü şirketlerinden Axpo, Rhiienergie ile işbirliği içinde Graubünden kantonunda ülkenin en büyük yeşil hidrojen üretim tesisini açtı. Domat/Ems’te bulunan Reichenau hidroelektrik santralinin yanında konumlanan tesis, yılda 350 ton yeşil hidrojen üretme kapasitesine sahip. Bu gelişme, ülkenin enerji güvenliğini sağlamada hidrojenin rolünün artırılmasına yönelik önemli bir adım olarak görülüyor.

Üretilen hidrojen, yıllık 1.5 milyon litre dizel yakıtın kullanımını değiştirebilecek potansiyele sahip. Tesisin yeşil hidrojeni, bitişikteki hidroelektrik santralinden elde edilen yeşil elektrikle su elektrolizi yoluyla üretiliyor ve bu süreç tamamen karbon emisyonundan arındırılmış durumda. Üretilen hidrojen, tesiste sıkıştırılarak gelecekte yakıt istasyonlarına ve endüstriyel müşterilere kolaylıkla ulaştırılabilecek.

Yeşil hidrojen, özellikle endüstriyel ve mobilite sektörlerinde önemli bir iklim dostu enerji taşıyıcısı olarak kabul ediliyor ve karbon salınımının azaltılmasında kilit bir bileşen olarak görülüyor. Ayrıca, enerji karışımına hidrojenin dahil edilmesi, gelecekteki enerji güvenliğinin sağlanmasında giderek daha önemli bir rol oynayacak. Axpo’nun hedefi, İsviçre ve Avrupa’da hidrojen ekonomisini aktif olarak teşvik etmek.

İlginizi çekebilir:  Namibya yeşil hidrojen üretecek
İLGİLİ HABERLER
- Advertisment -

POPÜLER HABERLER