Ana SayfaOTOMOTİVIveco ve Hyundai yeni hidrojenli otobüslerini tanıttı

Iveco ve Hyundai yeni hidrojenli otobüslerini tanıttı

İtalyan otobüs üreticisi Iveco ve Güney Koreli otomobil devi Hyundai, hidrojen yakıt hücreli teknolojiye sahip yeni bir otobüs modeli olan H2 City Gold’u piyasaya sürdü.

Hidrojen Haber- Hidrojen yakıt hücreli teknoloji, suyu elektrikle ayrıştırarak hidrojen ve oksijen üreten bir sistem. Hidrojen, bir yakıt hücresinde elektrik enerjisine dönüştürülerek aracın çalışmasını sağlıyor. Bu teknoloji, emisyonu olmayan, sessiz ve verimli bir ulaşım çözümü sunuyor. Iveco ve Hyundai, bu teknolojiyi kullanarak yeni bir otobüs modeli geliştirdi. H2 City Gold adlı bu model, 12 metre uzunluğunda, 36 koltuk kapasiteli ve 350 kilometre menzilli bir otobüs. Otobüsün yakıt hücreleri, Hyundai tarafından sağlanırken, şasi ve gövde Iveco tarafından tasarlanmış.

H2 City Gold, Avrupa’da hidrojen yakıtlı otobüs pazarına girmeyi hedefleyen bir proje. Otobüsün ilk teslimatları 2023 yılında Fransa’ya yapılması planlanıyor. Proje, Avrupa Birliği’nin JIVE (Joint Initiative for Hydrogen Vehicles across Europe) programı tarafından destekleniyor.

Iveco CEO’su Gerrit Marx, “Hidrojen yakıtlı otobüslerimizle sürdürülebilir ulaşım vizyonumuzu hayata geçiriyoruz. Hyundai ile işbirliği yaparak Avrupa’da hidrojen ekonomisine katkıda bulunmayı amaçlıyoruz” dedi. Hyundai Ticari Araçlar Başkan Yardımcısı Cheol Lee ise “Hidrojen yakıt hücreli teknolojimizi Iveco ile paylaşarak Avrupa’daki müşterilerimize daha iyi hizmet vermeyi hedefliyoruz. Hidrojen yakıtlı otobüslerimiz, çevre dostu ve verimli bir toplu taşıma seçeneği sunuyor” ifadesini kullandı.

İlginizi çekebilir:  Koç Üniversitesi Hidrojen Teknolojileri Merkezi açıldı
İLGİLİ HABERLER
- Advertisment -

POPÜLER HABERLER