Ana SayfaULAŞIM ARAÇLARIJapon Havayolları hidrojenli uçaklara odaklandı

Japon Havayolları hidrojenli uçaklara odaklandı

Japonya Havayolları, hidrojen-elektrikli uçakların güvenliği, ekonomikliği ve bakımı üzerine çalışmak için üç şirketle anlaşma imzaladı.

Hidrojen Haber- Japonya Havayolları (JAL), hidrojen-elektrikli uçak/motor üreticileri H2FLY , Universal Hydrogen ve ZeroAvia ile anlaşmalar yaptığını duyurdu. Bu işbirliği, uçuş sırasında sıfır karbon salımı yapması ve gelecekteki sürdürülebilir havacılık için uygun bir çözüm sunması beklenen sürdürülebilir hidrojen yakıtlı yeni nesil uçakların tanıtımının güvenliği, ekonomikliği ve bakımı üzerine çalışmayı amaçlıyor. JAL Grubu’nun uçak bakımından sorumlu olan JAL Engineering Co., Ltd. (JALEC), sertifikasyon ve bakım sistemleri üzerinde koordinasyon sağlayacak.

JAL Grubu, yeni teknolojilerin gelecekteki entegrasyonu için kapsamlı çalışmalar yürütüyor. Bu teknolojiler arasında hidrojen ve elektrikli uçaklar da bulunuyor. Ortaklık kurulan şirketler, hidrojen-elektrikli uçuşların geliştirilmesinde küresel liderlerdir. Bu şirketler, hidrojen yakıtlı test uçuşları gerçekleştirmiş ve 2020’li yılların ortasından 2030’lara kadar hidrojen-elektrikli uçakları piyasaya sürmeyi planlıyor.

JAL, farklı teknolojiler sunan bu şirketlerle yakından çalışarak, sıfır emisyonlu ticari uçuşların gerçekleşmesine katkıda bulunmayı planlıyor. Bu ortaklık, Japonya’da hidrojen havacılığının toplumsal uygulamasını hızlandırmak için JAL’in Japon bir havayolu olarak operasyonel uzmanlığını kullanacak. Bu ortaklık, güvenli, konforlu ve sürdürülebilir gelecekteki havacılığa odaklanacak.

İlginizi çekebilir:  Hollanda’nın ilk şarj ve hidrojen dolum istasyonu açıldı
İLGİLİ HABERLER
- Advertisment -

POPÜLER HABERLER